Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Te magad légy a festmény!

Te magad légy a festmény! Cseperedő

Díjazták a magyar festészet napján meghirdetett, a műalkotások játékos reprodukálását célzó Te magad légy a festmény! nevű pályázatra beérkezett munkákat.

Összesen 126 pályamunkát küldtek be a háromszéki óvodások. Sepsiszentgyörgy, Kézdivásárhely, Kovászna, Sepsiszentkirály, Dálnok, Besenyő, Árapatak, Gelence, Uzon, Bereck, Lemhény, Lécfalva, Csomortán helyiségekből érkeztek pályamunkák két kategóriában: gyermek-óvónő, gyermek-szülő. Ugyanakkor hét alkotást csak versenyen kívül tudtak fogadni, mivel más megyékből küldték őket.

A szervezők partnereikkel közösen 23 alkotót díjaztak. A sepsiszentgyörgyi Hófehérke Napközi Otthon a Csipike Napközi Otthonnal közösen, a város számos kulturális és közigazgatási intézményének támogatásával írta ki a pályázatot. Kispál Mária és Szentes Réka ötletgazda óvónők ily módon akarták ráirányítani közösségünk figyelmét a vizuális kultúra fontosságára, a festészet, a festmények művészeti színvonalából és egyediségéből adódó értékek fel- és elismerésére. A projekt célja a híres festők alkotásainak befogadása és újraalkotása, játékos reprodukálása. Arra kérték az óvodásokat, szülőket, pedagógusokat, hogy híres festők festményeit játékosan „alkossák” újra, élő szereplőkkel. Nem volt kikötés a pontos imitáció. A díjazott alkotásokból kiállítás nyílt Sepsiszentgyörgy főterén. A szervezők ezúton mondanak köszönetet a támogatóknak.

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük