Felhívás!

Tavaszi Iskola Másként

Most zajlik az Iskola Másként program tavaszi kiadása, amikor oktató-nevelő jellegű programokon vesznek részt a diákok az iskolán kívül. A tanítók, tanulók egyaránt kedvelik az egyhetes, szabadabb oktatási formát.

Az Iskola Másként hetet idén bármikor szervezhetik a tanárok, kivéve vizsgaidőszakban, az őszi kiadás után most újra rendeznek különböző programokat a diákok számára. Az alternatív tanítási héten a gyerekek különböző intézményeket, hivatalokat látogatnak meg, testvériskolai találkozókat szerveznek, de beszélnek a különböző betegségekről is, mint például a Down-szindróma vagy az autizmus.
Hatos Gabriella tanítónő kedveli az Iskola Másként oktatás hetét. Mint mondta, egyre divatosabb projekt a módszeres tanítás. Az ő osztályában a hét a „Mátyás király unokái” címet kapta, és április végén szervezik. „Ezek kézzelfogható és jól megvalósítható tevékenységek lesznek, mert a történelmet és a királyt célozzák meg” – mondta a tanítónő. Mindez meseolvasási, dramatizálási és rajzolási tevékenységeket foglal magába. Emellett kiállítás is lesz, amikor a szülők megtekinthetik az előző napon készült gyerekrajzokat, a kicsik pedig a múzeumba látogatnak el, ahol a fegyverkiállítást tekintik meg. Tematikus napot is szerveznek, amikor hagyományos játékokkal kerülnek közelebb Mátyás korához, és aznap a király által közkedvelt és abban az időben elhíresült tejberizs lesz a fenséges ebéd. A hetet egy visszajelző nappal zárják, ahol szülők és gyerekek egyaránt megoszthatják a hét tapasztalatait.
Bartos Réka hetedikes diákok osztályfőnöke, ő is megtervezte már az április végi alternatív hetet. Mint mondta, előre egyeztetett az osztállyal, tanulói már nagyok, így őket is bevonta a szervezésbe. Számára a legfőbb szempont az volt, hogy minél többet legyenek a természetben, és elszabaduljanak a különböző kütyüktől. Éppen ezért madárlest szerveznek, és gyógyfüveket, teákat gyűjtenek a közeli erdőkben, de a Rétyi nyírbe is kilátogatnak, megidézve a legenda történéseit.
Az Iskola Másként program május végéig zajlik, a rendhagyó tevékenységek kidolgozásakor a diákok és a szülők javaslatait is figyelembe veszik a pedagógusok.

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.