Felhívás!

Tágasságot nekünk is…

Tágasságot nekünk is… Cseperedő

Március 29-én rendezték a kézdivásárhelyi Vigadóban a Tágasságot nekünk is… című népi gyermekjátékok találkozóját nyolc óvodai csoport részvételével.

A rendezvényen a céhes városbeli Manócska Napközi Otthon több csoportja mellett jelen voltak az ugyancsak helyi Csipkerózsika- és a 3-as számú-óvodák, csakúgy, mint az esztelneki, ozsdolai és szentléleki is. Az előző évekhez képest újdonsággal is szolgáltak a szervezők, ugyanis megyei szakasza is lesz a vetélkedőnek a Szent György Napok keretében.

A szervezők részéről Kész Ildikó óvónő, a Manócska igazgatója lapunknak elmondta, közel tizennyolc éve rendezik megyeszerte a vetélkedőt, melynek elsődleges célja, hogy a gyerekek megismerjék a magyar népi kultúrát. „Emellett szeretnénk elérni, hogy minden családban legyen már a legkisebbeknek is székely ruhájuk, és ma 160 gyerek öltözött népviseletbe. Ugyanakkor jó látni, hogy egyre több felnőtt ölt magára népviseletet ezen a napon”, nyugtázta. A megyei szakaszon Felsőháromszéket a zsűri döntése értelmében a Manócska Napközi Otthon Cserei Izabella óvónő által vezetett Katicabogárkák csoportja képviseli.

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.