Felhívás!

Az eddigi legsikeresebb verseny

Az eddigi legsikeresebb verseny Cseperedő

Lezajlott a Zrínyi Ilona Matematikaverseny Kárpát-medencei döntője Kecskeméten, március 28–30. között. Ez volt a háromszéki diákok eddigi legsikeresebb versenye, hat díjjal tértek haza.

A színvonalas vetélkedőn 647 Kárpát-medencei, 2–12. osztályos magyar diák vett részt. Háromszéket 11 tanuló képviselte ( egy diák hiányzott), azok, akik a Zrínyi Ilona Matematikaverseny megyei szakaszán a legjobban teljesítettek. Az elemi osztályokban összesen 239, a gimnazistáknál 253, a középiskolásoknál pedig 155 tanuló mérte össze tudását. A legnépesebb a másodikosok évfolyama volt, 83 versenyző „állt rajthoz”, a legkevesebben a végzős középiskolások voltak, mindössze 34-en szálltak versenybe. Az általános iskolai kategóriában évfolyamonként az első 20, a középiskolásoknál korcsoportonként az első 10 helyezett versenyzőt díjazták.

Diákjaink közül elismerésben részesültek: Szabó Panna Zsófia, a Molnár Józsiás Általános Iskola második osztályos tanulója, aki korcsoportjában a 83 versenyző közül a 12. helyen végzett, Bán Krisztián, a Petőfi Sándor Általános Iskola harmadikosa 89-ből a 16., Bereczki Anna, a Mikes Kelemen Líceum hetedikes diáklánya 57-ből a 17. lett. A Székely Mikó Kollégiumból Ráduly Roland Márk végzős elemista 75 versenyzőből a 14., Miklós Janka hatodikos diáklány 68-ból a 16., Miklós Csenge 10. osztályos 37-ből a 7. helyen végzett. Nem kerültek be a díjazottak közé, de becsületesen helytálltak: Ercse Ferenc és Szentes Ágnes másodikos kisdiákok, Tamás Péter (6. o.), Kotró-Kosztándi Anna (9. o.), a Székely Mikó Kollégiumból és Bereczki Balázs (5. o.) a Mikes Kelemen Elméleti Líceumból.

Ezúttal sem maradtak el az érdekes szabadidős programok: planetáriumi előadás, a Leskowsky-hangszergyűjtemény megtekintése, a Neumann János Egyetem által szervezett programok a líceumi diákok részére városnézés, logikai játékok, kézműves foglalkozások, számolt be lapunknak Varga Csilla tanár. A Zrínyi Ilona Matematikaverseny megyei szervezője büszkén újságolta, hogy a határon túli régiók közül Kovászna és Hargita megyék szerezték a legtöbb díjat, azaz 6–6-ot.

Gratulálunk a tanulóknak és Jakab Tímea, Füleki Katalin, Vin­czeffy Réka , Gödri Judit, Varga Csilla, és Ugron Szabolcs felkészítő tanároknak!

A Zrínyi Ilona-versenyt a Matematikában Tehetséges Gyermeke­kért (MATEGYE) Alapítvány szervezi a Kárpát-medencében élő 2–12. osztályos tanulók számára. A szervezők szerint a verseny elsődleges célja a matematika népszerűsítése, az összeállított feladatsorokkal elsősorban a tanulók logikus gondolkodását kívánják mérni.

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.