Felhívás!

„Szeretek versenyezni”

„Szeretek versenyezni” Cseperedő

Venczel Beáta, a kézdiszentléleki Apor István Általános Iskola ötödik osztályos kisdiákja szárnyaló képzelőerővel, jó íráskészséggel rendelkezik. Legkedvesebb társasága egy jó könyv, melynek szereplőivel bejárhatja a nagyvilágot, kalandozhat. Legutóbb a Bod Péter Megyei Könyvtár és a csernátoni Haszmann Pál Múzeum által meghirdetett, Itthon és otthon online vetélkedő 5–6. osztályosok korcsoportjában a második helyen végzett.

Beáta szereti több területen is próbára tenni tudását, tehetségét, ének-, versmondó- és helyesírási versenyeken vett részt kitűnő eredménnyel. Az Itthon és otthon vetélkedőre a vallástanárnője hívta fel a figyelmét, s mivel a téma elnyerte a tetszését, benevezett.

– A téma is nagyon tetszett, és én nagyon szeretek versenyekre jelentkezni, részt venni. Nem számítottam ilyen jó eredményre. Nagyon örvendtem, amikor megtudtam, hogy bejutottam a legjobbak közé. Eddig ez a legjobb eredményem, a más típusú versenyeken legtöbbször harmadik helyezést értem el – magyarázta a kisdiák.

Meglátása szerint a feladatok lehetőséget adtak a kreatív szövegalkotásra, összehasonlításra és értelmezésre.

– Az első fordulóban egy feladatlapot kellett kitölteni 40 perc alatt, ehhez egy szöveget kellett elolvasni és egy videót megnézni. Nekem a legjobban az első forduló egyik feladata tetszett, amely nem a feladatlaphoz tartozott, hanem egy fogalmazást kellett írni, hogy mit jelent számomra az itthon és az otthon fogalma. A nehezebb a 2. forduló feladata volt, amelyben Petőfi Sándor István öcsémhez című versét kellett kiegészíteni. A verseny kapcsán tudatosult bennem, hogy mit jelent számomra az itthon és az otthon fogalma. Számomra az itthon Háromszéket jelenti, az otthon pedig Kézdiszentléleket és a Perkőt – tette hozzá.

Ez az eredmény visszaigazolás számára, hogy jó úton halad, hogy a befektetett munka mindig meghozza a gyümölcsét. A siker örömet jelent, és erőt ad a folytatáshoz, a további kitartó munkához.

– Szeretek versenyezni, és az ezzel járó pluszmunka sem okoz gondot nekem, mert a felkészülés által többet tanulhatok, bővíthetem ismereteimet – mondta.

Beáta kedvenc tantárgya a magyar nyelv és irodalom. Szabadidejét igyekszik hasznosan eltölteni.
– Sokat olvasok, rajzolok, és kézműveskedni is szoktam – sorolta.

A világjárvány mindannyiunk életére hatással volt, az oktatási rendszernek is alkalmazkodnia kellett az új kihívásokhoz, ami azt eredményezte, hogy a diákok több hónapon át otthon tanultak.

– Az online oktatás nagyon fárasztó volt számomra, mert nehezebb volt figyelnem a tanárra. Ugyanakkor az osztálytársaim is hiányoztak – fejtette ki.

Arra a kérdésemre, hogy felnőttként mivel szeretne foglalkozni, határozottan válaszolt: „Tanítónő vagy magyar szakos tanárnő szeretnék lenni”.

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.