Felhívás!

Szentléleki matekosok

Szentléleki matekosok Cseperedő

Nagyon jól teljesítettek a matematika tantárgyversenyen körzeti szakaszán a kézdiszentléleki Apor István általános iskola diákjai. Négyen jutottak tovább a megyei megmérettetésre, és öten vesznek részt a vidéki tanintézmények tanulói számára szervezett szintén megyei szintű versenyen.

Mátis Irén matematika tanár lelkiismeretes, tanulni szerető és kitartó gyerekekként jellemezte tanítványait. Az elemi osztályokban megtörtént a kellő felkészítés, elsajátították az alapokat, és a versenyek légköre sem volt ismeretlen számukra, hiszen már elemi osztályosokként is rendszeresen vettek részt különböző vetélkedőkön.

A pedagógus emlékeztetett, hogy a körzeti szakaszon egységes tételsort kellett megoldani minden résztvevőnek, azok, akik legalább 16 pontot elértek tovább jutottak a megyei szintű megmérettetésre, ahol a városi és vidéki diákok egyaránt egységes tételeket kapnak. Azok a falusi diákok, akik 14 pontot szereztek, meghívást kaptak a vidéki iskolák számára szervezett szintén megyei szintű versenyre, ahol számukra külön feladatlapot készítenek.

Az elért eredmények alapján Kanabé Áron (40 pont), Kanabé Johanna (36 p) Molnár Fanni (17 p) és Nagy Kristóf (17 p) ötödikesek mindkét megmérettetésen részt vehetnek, míg a nyolcadik osztályos Molnár Dávid (15 p) a vidékiek számára szervezett matekversenyre kapott meghívást, melyet március 9-én tartanak meg.

– Minden évben részt veszünk a matematika olimpiászon és mindig vannak megyei szakaszra továbbjutott tanulóink. Molnár Dávid 2016-ban és 2017-ben is megyei elsőként jutott tovább a vidéki tanulók matematikai olimpiájának országos szakaszára, ahonnan 2016-ban dicsérettel tért haza. Az V. osztályos Kanabé Áron az idén maximális pontszámmal elsőként jutott tovább a megyei szakaszra – magyarázta a tanár.

Mátis Irén szerint jó ez a kettős verseny, mert így több vidéki diák kap lehetőséget a bizonyításra.

Elégedett tanítványai teljesítményével, mint fogalmazott, a befektetett munka meghozta a gyümölcsét.

– Ügyesek, szorgalmasok, sokat dolgoznak pluszba, ezt nem is lehet másként, hiszen eredményeket csak így tudnak elérni. Ha tehetségük szorgalommal és kitartással párosul, akkor sok sikerélmény vár rájuk. Egyelőre szeretik a matematikát, lelkesen dolgoznak. A munka már szeptemberben megkezdődött, a tanórák mellett otthoni plusz feladatokat kapnak, és heti egy alkalommal felkészítőkön is részt vesznek. Otthon egyénileg dolgoznak, és azokat a feladatokat, amelyeket nem tudnak megoldani közösen megbeszéljük. Igyekszem rávezetni őket a helyes megoldásra – mondta a tanárnő.

Úgy véli, hogy a részvétel, a tapasztalatszerzés a legfontosabb, mert a felkészülés alatt megszerzett tudás megmarad, azt a következőkben is kamatoztatni tudják.

– Bátorítom, biztatom őket, próbálom erősíteni az önbizalmukat. Arra kérem őket, hogy bízzanak magukban, mert ügyesek és tehetségesek. Figyeljenek oda, olvassák el kétszer is az utasításokat. Ha a verseny nem úgy alakul, ahogy szeretnék, akkor sem történik semmi, levonjuk a tanulságot és dolgozunk tovább – tette hozzá.

Jelenleg a vidéki diákok megyei versenyére készülnek, majd március 16-án a megyei szintű matematika tantárgyolimpiászon vesznek részt a diákok.

A pedagógus szerint az eredményeink bizonyítják, hogy a községekben is komoly munka folyik. Vannak tehetséges diákok, akiket felkarolnak, bátorítanak és minden versenynek örvendenek, mert lehetőséget látnak bennük. Lehetőséget a tapasztalatszerzésre, a tanulásra, a fejlődésre.

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.