Felhívás!

Nyílt nap a Mikóban

Nyílt nap a Mikóban Cseperedő

Március 4. és 22. között zajlik az előkészítő osztályokba való beiratkozás első szakasza, ezt megelőzően az oktatási intézmények nyílt napokat tartanak, melynek keretében az érintett szülők és diákok betekintést nyerhetnek az iskola életébe, hétköznapjaiba, választ kaphatnak felmerülő kérdéseikre. Ma a Székely Mikó Kollégium nyitja meg kapuit az ősszel iskolába induló gyerekek és hozzátartozóik előtt.

Tíz és fél 11 között a tanintézmény Kriza János utca 1. szám alatti (a központi katolikus templommal átellenben) épületében a felmerülő kérdésekre kaphatnak válaszokat a szülők az iskola vezetőségétől. Ezt követően az előkészítő osztályosok szülei betekintést nyerhetnek az iskola tevékenységébe, megnézhetik az előkészítő osztályok termeit, megismerkedhetnek a tanítókkal.

A Székely Mikó Kollégiumban 3 előkészítő osztály indítását tervezik. Az iskola titkárságán munkanapokon 8-18 óra között fogadják a kéréseket, szombaton 9-tól 13 óráig.

A beiskolázás nagy dilemmát jelent a szülők számára. El kell dönteni, hogy melyik iskolába, kihez írassák a gyereket. A szakemberek szerint ajánlott az óvónők véleményét is kikérni, mert az iskolaérett gyerekek jobban bírják a terhelést, az iskolával járó napi rutint. Mérlegelni kell azt is, hogy milyen távolságra van az iskola, ki fogja vinni-hozni a kicsit. A döntésnél figyelembe kell venni a tanító személyiségét, mennyire szimpatikus, mennyire nyitott. Az osztály berendezése is árulkodik a tanító személyiségéről, módszereiről.

Mint ismeretes március 4-22. között zajlik az előkészítő osztályokba való beiratkozás első szakasza. A típuskérést a tanintézmény titkárságán kell leadni, de a szülők online is kitölthetik a formanyomtatványt, majd az iratkozási periódus alatt bármikor bevihetik az iskolákba a szükséges iratokat. Elsőként az iskolakörzetben lakó gyerekek beiskolázása történik meg, és csak a fennmaradó helyekre vesznek fel körzeten kívüli jelentkezőket. Háromszéken csak a megyeközpontban és Kézdivásárhelyen jelöltek ki iskolakörzeteket. A beiratkozás első szakaszának eredményeit március 29-én függesztik ki.

 

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.