Felhívás!

Sízzünk egy jó célért!

Sízzünk egy jó célért! Cseperedő

A sepsiszentgyörgyi Mikes Kelemen Líceum, a Gyermekek Palotája és a Natura Schola Egyesület közösen szervezte meg a 9. vakációs sítábort Homoródfürdőn. A tábor célja megalapozni a téli sportok iránti érdeklődést és a szabadidő helyes eltöltésének igényét.

A résztvevők 9–18 éves korosztályból kerültek ki, és kitartó szorgalommal gyakorolták a lesiklást. Kezdők és haladók jól érezték magukat a sípályán és szálláshelyen egyaránt. Volt, aki a mozdulatait tökéletesítette, de olyan is akadt a kisebbek között, aki bizony izgalommal tekintett le a pálya tetejéről.

Második alkalommal került sor az ökológiai gondokra figyelmeztető akcióra:  a „nagyok”, a bátrabb gyerekek nyári öltözékben, fürdőruhában siklottak le a pályán hódeszkán és sílécen, a globális felmelegedésre hívva fel a figyelmet, ami számos változást okoz a Földön.

Az egész napi kitartó síelés után jól esett a Lobogó Panzió fürdőjében lazítani az elfáradt izmokat. Jókedv, vidámság jellemezte a tábori hangulatot, a gyerekek a friss levegő, havas táj és kellemes baráti társaság emlékével várják jövőre is, hogy együtt töltsék a téli vakációt.

Barabás Andrea

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.