Felhívás!

„Egyelőre szeretjük a matekot”

„Egyelőre szeretjük a matekot” Cseperedő

Jól szerepeltek a kézdialmási diákok a vidéki iskolák számára szervezett matematikaverseny körzeti szakaszán. Az ötödik osztályos Kelemen István az első, Bartók Szabolcs pedig a harmadik helyen végzett, és mindketten továbbjutottak a megyei szakaszra, ahol szeretnének dobogós helyen végezni.

Tamás Enikő matematikatanár lelkiismeretes, tanulni szerető és kitartó gyerekekként jellemezte két tanítványát. Az elemi osztályokban megtörtént a kellő alapozás, és a versenyek légköre sem volt ismeretlen számukra, hiszen – a tanítónő javaslatára – második osztályos koruktól rendszeresen részt vettek matematika és anyanyelvi vetélkedőkön.

Ebben a tanévben három matematika és egy anyanyelvi vetélkedőn indultak. Szorgalmasan készülnek a vidéki iskolák számára szervezett matematikavetélkedő megyei szakaszára, valamint a Zrínyi Ilona Matematika Versenyre.

– Ha tehetségük szorgalommal és kitartással párosul, akkor sok sikerélmény vár rájuk. Egyelőre szeretik a matematikát, lelkesen dolgoznak. A munka már szeptemberben megkezdődött, a tanórák mellett otthoni plusz feladatokat kapnak, és heti egy alkalommal felkészítőkön is részt vesznek – mondta a tanárnő.

Kelemen István szerint a matematikában nagyon fontos a logikus gondolkodás, az összefüggések megtalálása és a gyakorlás, hiszen az órán szerzett ismereteket el kell mélyíteni.

– Naponta 2-3 órát foglalkozok matematikával, a házi feladatok mellett plusz feladatokat is oldok. Amiket nem sikerül megcsináljak, félreteszem, és a felkészítőn megbeszéljük – tette hozzá.

A kedvenc tantárgya a matek és a testnevelés, szabadidejében focizik és játszik, matematikatanár szeretne lenni.

Bartók Szabolcs úgy véli, nem nehéz a matematika annak, aki tudja. Ehhez pedig nem kell más csak figyelem és rendszeres gyakorlás.

– Ha valamit nem értesz, azt nyomban meg kell kérdezni, mert ezen áll vagy bukik a következő lépés. Itt minden egymásra épül, ezért fontos a folyamatos felkészülés – magyarázta Szabolcs.

Kedvenc tantárgyai: a matek, a magyar, a torna és az informatika. Szabadidejében a számítógépen játszik. Informatikus vagy matematikatanár szeretne lenni.

A Vidéki Iskolák Matematikaversenyére 156 háromszéki általános iskolás nevezett be, 63-an Erdővidékről, 46-an Felsőháromszékről, 41-en Bodzaforduló környékéről, és 6-an Alsóháromszékről. A versenyzők közül 41-en jutottak tovább a megyei szakaszra: 11–11 ötödik és hatodik osztályos diák, két hetedikes és 17 végzős gimnazista.

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.