Felhívás!

Sepsiszentgyörgyi diákot díjaztak

Sepsiszentgyörgyi diákot díjaztak Cseperedő

Szeptember 25-én Tatán rendezte meg a Magyar Természettudományi Társulat a Kárpát-medencei Kindler József-Láng István fenntartható fejlődés tanulmányi verseny döntőjét, ahol Krecht Hanna Regina, a Székely Mikó Kollégium diákja, határon túli versenyzőként I. helyezést ért el.

A Magyar Természettudományi Társulat fenntartható fejlődés témakörben hirdette meg a versenyt magyarországi és külhoni, magyar tannyelvű iskolák 7-8. és 9-10. osztályos diákjai számára az elmúlt tanévben.

– Első alkalommal került sor erre a versenyre, amit nagyon érdekesnek találtam, és meg is osztottam a diákjaimmal. Elsőként egy esszét kellett írni, a szervezők két témakört adtak meg: Családunk hulladékai és Lakókörnyezetem hulladékai. Az akkor még tizedik osztályos Regina az előbbit választotta, de tulajdonképpen a lakókörnyezetet is belefoglalta a dolgozatába – mondta el Csia Kinga tanár.

A beküldött esszék alapján választották ki a szervezők azokat, akik a verseny első fordulójában részt vehettek.

– Ez egy élő online forduló volt, ahol feladatlapot kellett kitölteni. A legjobban teljesítők kaptak meghívást a tatai döntőre. Összesen több mint 350 Kárpát-medencei magyar diák nevezett be a versenybe, és 50-en jutottak tovább, köztük Krecht Regina. Nagyon örvendek az eredményének, hiszen kiváló diákról van szó, akivel kitűnően tudok együtt dolgozni, már egy szemvillanásból is megértjük egymást, és ritka az ilyen – mesélte a pedagógus.

A verseny kiírói szerint a cél az volt, hogy felkészítsék a diákokat a 21. század fenntartható fejlődéssel kapcsolatos kihívásaira.

„Nyitott kérdés, hogy mit kezdünk a jelenleg dúló járvánnyal, de nyitott kérdés az is, hogy mik lesznek a klímaváltozás következményei, sikerül-e megoldanunk a hulladékproblémát, képesek vagyunk-e megtanulni a természettől, hogy nem szabad felelőtlenül hulladékot termelnünk? A verseny az ilyen és ehhez hasonló kihívásokra segít felkészíteni azt a fiatal nemzedéket, amelyiknek valóban kezében a jövőnk!” – fogalmazták meg.

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.