Felhívás!

Mesés nap az esztelneki óvodában

Mesés nap az esztelneki óvodában Cseperedő

Hol volt, hol nem volt, hetedhét országon innen, de Kurtapatakon túl, egy gyönyörű rózsaszín épületbe gyerekek igyekeztek. Ide jár a falu apraja, hogy a mesék birodalmában kalandozva találkozzanak a tudás tárházával.

Minden nap mozgalmas az oviban. Legutóbb is lázas készülődés előzte meg szeptember 30-át, ugyanis kicsik-nagyok egyaránt a nagy mesemondónk, Benedek Elek születésnapjára készültek az esztelneki óvodában. Ezért kicsit másképp teltek szeptember utolsó napjai az oviban.

Ki volt Benedek Elek, miért piros ez a mesekönyv, ez meg miért kék? Hangzottak a kérdések miután számos Benedek Elek-könyvvel barátkozhattak a kicsik, lapozhatták azokat, kérdezhettek és beszélgethettek róla az őket terelgető óvó nénikkel.

Szeptember 30-ára minden készen állt egy fergeteges óvodás napra, amelyen minden a mesékről szólt. Hogy miért fontos a mese? A rendszeres olvasás a gyerek gazdagabb fantáziáját segíti. Ugyanakkor a meseolvasás minőségi időtöltés gyermekünkkel és a nyelvi készségeken és a fantázia fejlesztésén túl, érzelmileg is fejlődik.

A napi mesék hallgatása ezért is nem újdonság a gyerekeknek az oviban, ugyanis a mese az óvodai együttlét egyik kiemelt pontja. Hisszük, hogy ezáltal tudjuk megszerettetni a kicsikkel a könyvet, és próbálunk némi segítséget nyújtani, hogy ők is olvasóvá váljanak.

Benedek Elek születésnapja attól volt különleges, hogy beszéltünk róla, hogy ki is volt ő valójában, felelevenítettük munkásságát. A gyerekek kiválasztották a számukra leginkább kedvelt mesét, melyet csütörtökön, a nagy napon eljátszottak és egyszerűen jól éreztük magunkat. A déli harangszót követően a gyerekek nem mentek haza üres kézzel, ugyanis az általuk készített varázspálcával meg koronával hagyták el az épületet.

Nagyon jó volt, hogy ilyen sokan együtt voltunk, és hogy örömet tudtunk szerezni egymásnak. Aki nem hiszi, járjon utána!

Marthi Mária Magdolna, Papp Gyöngyike óvónők

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.