Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Röviden

Angyalváró előadás a Cimboráknál

A sepsiszentgyörgyi bábszínház szeretettel vár mindenkit ma 17 órától a Cimborák Bábszínház stúdiótermébe (Szabadság tér 1. szám) a Ha Szent György lehetnék… című zenés, maszkos bábjátékukra.

A bábjáték nem tartozik szorosan a karácsonyi ünnepkörhöz, de a társulat úgy véli, hogy szenteste ez az élmény is egy ajándék lehet a kicsi- és felnövekvő cimboráinak.

Az előadásban egy drága, vándorló társulat rátalál a közönségre, és úgy érzi, hogy történetei közül olyant mesél, ami a lelket felemeli – szerelemmel, felszabadító hőssel, harccal és minden más fűszerezéssel. A Szent György legendáját feldolgozó játék alatt a történet önmagát kezdi írni, és a kompánia ráébred, hogy a sárkány legyőzése során önmaga hitetlenségével is meg kell küzdenie. Hiszen a szörnyű pikkelyes fertelmesség már-már tiszta lelküket is rabul ejtette. Lesz-e ereje Györgyünknek, hogy égi-földi küzdelmében rendre igazítsa a világot?

Az eseményre a belépés díjtalan, viszont a korlátozott férőhelyre való tekintettel regisztrálni szükséges a 0755.335.400-as telefonszámon, Csüdöm Eszternél.


Jótékonykodó diákok és pedagógusok

A Székely Mikó Kollégium diákjai és pedagógusai ebben az évben is közel 250 csomagot készítettek hátrányos helyzetű gyerekek részére. Ezeknek egy részét a bo­dzafordulói és szépmezői gyerekekhez juttatták el, valamint az Oltmező utcai Szociális Központban lakó gyerekek között osztották szét. Többéves hagyományukhoz híven az idén is ajándékcsomagokkal, valamint tartós élelmiszerrel, tisztálkodási szerekkel, édességekkel, ruhákkal és játékokkal ajándékozták meg a kézdiszentléleki Bartók Albert Napközi Otthonba járó gyerekeket, és pénzadománnyal segítették a sepsiszentgyörgyi megyei kórház gyermekosztályát.

Díjazott megyeszékhelyi népdalénekesek

A székelyudvarhelyi Legato Egyesület idén is megszervezte a „Nem úgy van most, mint volt régen…” II. Székelyföldi Online Népdalversenyt, melyre három országból összesen 103 gyermek és fiatal jelentkezett, köztük háromszékiek is, akik kitűnően szerepeltek. Balázs Gergő, a Székely Mikó Kollégium hetedik osztályos diákja és Mátis Adrienn a Plugor Sándor Művészeti Líceum végzős gimnazistája Kiemelt Arany Fokozatot, míg Kovács Sára tizedikes mikós tanuló és a hatodikos Ceaus Martina, a sepsiszentgyörgyi Művészeti és Népiskola növendéke Arany Fokozatot érdemelt ki.

Erasmus-program ovisoknak

Idén a sepsikőröspataki óvoda adott otthont a KA229 „Elsődleges szocializáció az óvodában” elnevezésű Erasmus+ projekt mobilitás hetének. Ennek a projektnek a kivitelezője a sepsikőröspataki Kálnoky Ludmilla Általános Iskola. A program óvodáskorú gyermekeinket célozza meg, akik részt vesznek különböző tevékenységekben. Ezek segítségével jobban megismerhetik a négy szereplő ország hagyományait, ünnepköri szokásait. Novemberben három vendégország intézménye képviseltette magát: a pécsi Éltes Mátyás Egységes Gyógypedagógiai Módszertani Intézmény, a portugáliai Agrupamento de Escolas Rio Novo do Principe iskolacsoport, valamint a törökországi Burhan Erdayi Elemi Iskola képviselői. A programban óvodai tevékenységek mellett honismereti túrák, iskola- és óvodalátogatások, kenyér- és kürtőskalácssütés, szüreti mulatság is volt. Az óvodai tevékenységek a Szociális képességek tanulása a természetben témakörben zajlottak. A programokat Birtalan Ágnes, Deák Jutka és Nagy Hajnal Erika óvónő tervezték meg és valósították meg a lelkes óvodásaikkal.
(Vancea Eszter, Vișoiu-Baló Éva Katalin, Gaál Zsuzsa, Farkas Imre

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük