Hirdetés
Hirdetés

Mert olvasni jó!

A Bod Péter Megyei Könyvtár két könyvet ajánl a gyerekek és szüleik figyelmébe.

Bakó Ágnes: Széllelbélelt karácsony

A karácsony ünnepének varázsos hangulatát, bensőséges tartalmát, az őszinte és önzetlen szeretetet jeleníti meg az írónő hat meséjében. Ezekben a történetekben a karácsonyt mindenki a maga módján ünnepli, másként ünnepelnek a fák, az erdő vadjai és másként az emberek. Egyvalami mégis közös ebben az ünneplésben: a szeretet. A könyv 7 éves kortól ajánlott!

Jostein Gaarder: Karácsonyi rejtély

„Esteledett. Az egész város a karácsonyra készülődött. Az utcai lámpák fényében kövér hópelyhek táncoltak, és az utcán csak úgy nyüzsögtek az emberek.” Így kezdődik Joakim titokzatos karácsonyi kalandja. Egy kis könyvesboltban talál egy adventi kalendáriumot. Minden nap, amikor kinyit rajta egy ablakot, kiesik belőle egy összehajtogatott papírlap, amelyen egy kislány, Elisabet betlehemi utazásáról olvashat. Elisabet keresztülutazik Európán és Kis-Ázsián, ám az utazás ennél többről szól – a történelemben is visszautazik, egészen a Kisjézus születéséig. Vajon ki készítette a rejtélyes adventi kalendáriumot? Talán a titokzatos virágárus? Lehetséges, hogy a történet annak az Eli­sabetnek a története, aki évekkel ezelőtt eltűnt egy karácsonyi bevásárlás során? A Karácsonyi rejtély egy olyan „adventi kalendárium”, amelynek történetében Jostein Gaarder egyedülálló módon ötvözi a képzeletet és a valóságot. Tízéves kortól ajánlott! (Forrás: moly.hu)

Mindkét könyv a sepsiszentgyörgyi Bod Péter Megyei Könyvtárból kölcsönözhető. Internetes katalógusukban is megtalálhatók, sok hasonlóan érdekes olvasmánnyal együtt, az online.kmkt.ro címen.

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük