Felhívás!

Röviden

Ovisok az ezeréves határnál

A kézdivásárhelyi Benedek Elek Óvoda nagycsoportos gyerekei különleges kiránduláson emlékeztek a trianoni békediktátum évfordulójára. A gyerekek szüleik társaságában, Tubák Klára óvónő vezetésével a gyímesi ezeréves határhoz látogattak el, ahol megnézték a 30-as őrházat, a Rákóczi-vár romját, a skanzen kékre festett, zsindelyes házait. A játékra, szórakozásra is jutott idő, átélték a szabadon száguldás örömét a bobpályán, este a panzió dézsájában fürödtek. A szombati nap is jól alakult, sétakocsikáztak a csodálatos gyimesi erdőben.

 

Gyereknap Kászonimpérben

A Wegener Pro Sanitate Alapítvány 10 önkéntessel kerekedett fel gyereknap alkalmából, és meglátogatta a kászonimpéri Szent Katalin-otthon bentlakóit. Kis meglepetéscsomagokkal kedveskedtek a gyerekeknek, tortával készültek hiszen ez egy kisebb ünnepséggel ért fel. Az adományok sorozata itt még nem ért véget, hiszen az autó csomagtartója tele volt minden jóval, amire a háznak szüksége volt. Tisztítószerek, édességcsomagok, fehérneműk, lábbelik találtak gazdára.

A Csipkerózsika Napközi Otthon a nemzetközi gyereknap alkalmából gyerek- és ifjúsági könyveket gyűjtött, melyet a kászonimpéri háznak adományoztak, hogy színesebbé tegyék hétköznapjaikat. Az adománycsomagot a Wegener Alapítvány juttatta célba.

A kézdivásárhelyi Maassluis Nyugdíjasklub tagjai is az önkéntesekkel tartottak június 2-án Kászonimpérbe, hiszen gyereknap alkalmából minden évbe finom ebéddel fogadták székhelyükön a gyerekeket, mivel ez most nem jöhetett létre, így ők látogatták meg „kis unokáikat”. A klub tagjai is készültek kis édességcsomaggal a gyerekek nagy örömére.

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.

Hozzászólások
  • User
    Dátum: 2021. június 11., 10:13
    ÉRTÉKELÉS: 5

    Nagyon büszkék vagyunk óvonéninkre aki minden évben kétszer elviszi a gyerekeinket.kirándulni szülök társaságában.Szuper jó szorakozást biztositva és egy felejthetetlen élményt amit a gyerekek felnőtt korúkban is szivesen mesélnek majd el. Nagyon köszönjük Tubák Klárika Óvónéni!!!!Nagyon Imádunk!!!!!!