Felhívás!

Röviden

Hagyományőrző tábor

Őseink és hőseink emlékezete 1848–1849 néven tartottak hagyományőrző-ismeretterjesztő tábort a zabolai Csipkésben. A tábor nem titkolt célja, hogy a gyerekkel megszerettessék a hagyományőrzői életvitelt, hátha ők is tagjai lesznek a csapatnak.

Augusztus 4–10. között volt a harmadik olyan hagyományőrző tábor, amelyen diákok is részt vehettek. Idén tizennyolc, hetedik osztályosnál idősebb gyermek látogatott el a zabolai Csipkésbe, ahol rengeteg mindent tanulhattak meg a hagyományőrzők életviteléről, illetve az 1848–49-es szabadságharcról.

A tábor szervezői a Kézdiszéki Huszár Hagyományőrző Egyesület, a Szegedi 3-as Honvédzászlóalj, valamint a Székely Virtus Hagyományőrző Egyesület málnásfürdői tüzércsapata. Jelen volt még a Budai 2-es Honvédzászlóalj, illetve a Hagyományőrző Székely Huszárezred Székelyudvarhelyről. (BB)

Gyerekek a templomkertben

Újra gyerekek hada vette birtokába a megyeszékhelyi Krisztus király római katolikus plébánia udvarát. Közel hatszáz óvodás és kisiskolás gyerek kapcsolódott be az augusztus 12–18. között szervezett vakációs közösségi programba, melyet idén Isten a mi oltalmunk mottóval szerveztek.

A reggeli misék utána a templomkertben, csoportokban zajlottak a foglalkozások több mint 40 önkéntes pedagógus vezetésével, fiatal segítők felügyelete mellett.

Az egyhetes rendezvény vasárnap szentmisével zárult. A belvárosi Szent József-plébánia augusztus 19–24. időszakban 10–13 óra között várja az óvodásokat és kisiskolásokat a foglalkozásokra. Szintén augusztus 19-23 időszakban szervezik a közösségi gyerektevékenységeket a szemerjai református egyházközségbe is. A játékos programot a Keresztyén Oktatásért és Erkölcsi Nevelésért (KOEN) Alapítvány kárpátaljai magyar csoportja állította össze. (nk)

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.