Felhívás!

Röviden

Díjazták az Anonymust

Második helyen végzett a Székely Mikó Kollégium végzős középiskolásokból álló Anonymus csapata a Bolyai Csapatverseny nemzetközi döntőjén, március 4-én, Budapesten. A Háromszéket képviselő, Erdőközi Virág, Medgyesi Attila, Veres-Vitályos Álmos és Vitus Regina alkotta csapat 105 pontot ért el, mindössze egy ponttal maradva le a csíkszeredai Márton Áron Főgimnázium SzentiMentál csapatától. A mikósok felkészítő pedagógusát, Biró Bélát tanári fődíjjal tüntették ki.

Rajz- és mesepályázat

A sepsiszentgyörgyi Hófehérke Napközi Otthon idén is meghirdeti a Csöppnyi családkalandok meseíró és -illusztráló pályázatát Kovászna megye óvodásai számára, magyar és román nyelven. A pályázat témája egy családkaland: gyermekek által alkotott és az óvónő által lejegyzett mese és annak illusztrációja. A kiírás részletei és feltételei az óvoda (www.hofeherke.ro) és a Kovászna Megyei Tanfelügyelőség honlapján is megtalálhatóak. Az alkotásokat elektronikus formában a csaladkalandok@yahoo.com e-mail-címre, míg az eredeti példányokat személyesen vagy postán a következő címre várják: Hófehérke Napközi Otthon, Ifjúság sétány 2. szám, Sepsiszentgyörgy – 520064, legkésőbb április 28-ig. Érdeklődni a következő telefonszámokon: 0727 363 554 (Bedőházi Emese Aranka); 0746 591 571 (Vasile Ágnes); 0748 788 365 (Kádár Noémi Márta) vagy 0743 159 486 (Szabó Anna Mária) lehet.

Farsangtemetés a 2-es óvodában

Február végén farsangi mulatsággal zárult kéthetes farsangi projektünk. Jelmezekbe bújtak kicsik és nagyok, megelevenedtek a mesevilág szereplői, és a nagyszámú közönség szórakoztatására mókás dalokat, csúfolókat, rigmusokat adtak elő óvodásaink, amit verses bemutatkozás követett. Nem maradt el a megérdemelt kinálmáció sem a szülők részéről. Volt itt süti, üdítő, farsangi fánk bőven. A mulatság igazi télűzéssel, a kiszebábú elégetésével ért véget. Döme, a közösen készített szalmabábú bodor füstje felszállt az óvoda udvarán, a gyerekek örömkurjongatását követően.

(Hajdu Ilona óvónő, Sepsiszentgyörgy)

 

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.