Hirdetés
Hirdetés
Felhívás!

Óvodások mulatsága

Óvodások mulatsága Cseperedő

A farsang a vigadozás, a jókedv időszaka. Az ezzel járó mókából a háromszéki óvodások sem maradtak ki. Összeállításunkban a gyerekek mulatságából adunk ízelítőt.

A megyeszékhelyi Hófehérke Napközi Otthonban a Csibészkéknek nagy kedvencük a farsang időszaka, hiszen tudják, hogy ilyenkor alkalom nyílik a tréfálkozásra, mulatozásra, lakomázásra. A farsangi csujogatók, fiú-lánycsúfolók, vidám énekek, télkergető mondókák és a sok szórakoztató játék vidámabbá és színesebbé varázsolta mindennapjainkat, ugyanakkor lehetőséget nyújtott újra megtapasztalni, és átélni a farsang időszakának vicces pillanatait. Örömmel készítettük el a szalmabábot, míg végül a vállalkozó keresztszülők elvitték a paphoz, aki Mariska névvel áldotta meg.

Elkergettük a telet

A SNAC önkéntességi program keretében belül, idén február 27-én ismét együtt farsangoltunk a kilyéni Székely Potsa Rehabilitációs és az Autista Központba járó gyermekekkel, valamint a Micimackó csoporttal. Házigazdákként örömünkre szolgált, hogy ismét megtiszteltek jelenlétükkel. Jókedvünket szórakoztató játékokkal fokoztuk, majd táncra perdülve folytattuk a dínomdánomot. Mihály Pali és Lőrinczi Zsolt húzták a talpalávalót és István Ildikóval együtt roptuk a táncot. Közös mulatságunkat eszem-iszommal zártuk. Február 28-án megszerveztük a Csibészkék farsangi mulatságát, amikor fiús és lányos ruhába öltöztünk, és a bemutatkozás után el is kezdődött a vigasság. Húshagyókedden sor került az óvodaszintű télkergetésre, amikor hangos csinnadrattával körbejártuk az óvodát, majd az udvarra visszaérve elsirattuk Mariskát, Gyurit, Izabellát és Pirit, a szalmabábokat. Nekünk, óvónőknek (Pistabának és Karcsinak) öröm volt látni és hallgatni a gyermekek visszajelzéseit, hiszen célunk az volt, hogy maradandó élményt nyújtsunk az idei farsangolással is. (Bedőházi Emese Aranka és Sikó Réka óvónők)

Hirdetés
Hirdetés

Farsang Csibészesen

A hagyományhoz híven az idén sem maradhatott el a megyeszékhelyi Árvácska Napközi Otthon nagycsoportos Csibészeinek farsangja. Pénteken délután lelkes, együttműködő szülői közösségünkkel mulattunk, mókáztunk, temettük el a telet. A farsangtemetés jelenetünkkel sok mosolyt és örömet csaltunk a szülők, nagyszülők és meghívott vendégeink arcára, megalapozva ezzel a farsangi jó hangulatot. Miután elbúcsúztattuk és elsirattuk Illyést, a vén Dobait, táncra perdült a társaság apraja-nagyja. Táncmulatságunkat, Kocsis Hunor Tibor táncoktató tette mozgalmasabbá, színesebbé, maradandó élményt nyújtva mindannyiunk számára. Szólt a zene, ropta minden lábacska, dínomdánom, vigalom, táncra nem volt tilalom. Természetesen a farsangi fánk sem hiányozhatott, amelyet egy kedves, szorgalmas anyuka és nagymama varázsolt a kosarakba. Végül a kikelet beköszöntésének reményében elégettük kiszebábunkat, Dobait. Rigmusokat mondtunk, csörgőinket rázva nagy zajt csaptunk, hátha hamarabb eltakarodik a tél. (Ferencz Mária Gyöngyvér és Lőrinczi Réka óvónők)

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hozzászólások