Felhívás!

Mert olvasni jó!

Mert olvasni jó! Cseperedő

A Bod Péter Megyei Könyvtár ez alkalommal is két könyvet ajánl a gyerekek és szüleik figyelmébe.

Mesék földjén – A kívánságvarázslat

Chris Colfer könyvében, amikor az ikrek megkapják nagymamájuk féltve őrzött mesekönyvét, még nem sejtik, hogy hamarosan egy minden képzeletüket felülmúló világba lépnek be: a Mesék Földjére, ahol gyermekkori történeteik hősei életre kelnek. Alex és Conner nemsokára ráébrednek, hogy ebben a varázslatos világban az általuk oly jól ismert mesék folytatódnak: Aranyfürtöcske immár körözött szökevény, Piroska a saját királyságában uralkodik, Hamupipőke királyné pedig anyai örömök elébe néz. Az ikrek tudják, hogy valamiképpen haza kell jutniuk. De sikerrel járhatnak a legendás Gonosz Királynővel a nyomukban? (www.olvasovaneveles.gportal.hu)

Tóbiás és a 2/b

Piret Raud könyvének főszereplője Tóbiás második osztályba jár, és sok jópofa barátja van. Például Uku, akinek van egy Röfi nevű malaca, és az őseinek hosszú a haja. Vagy Linda, aki balettozik, és azt is tudja, mi az az autogram. Na meg Gregor, aki ugyan elég veszekedős, de ettől függetlenül jó haver. A gyerekek sok vicces kalandot élnek át együtt, s még ha a dolgok nem is végződnek mindig úgy, ahogy eltervezték, végül minden rendeződik. A szerző a mai észt iskolások életét szeretetteljes humorral mutatja be, és a vidám történetekben mindenki magára ismerhet. (www.moly.hu)

Mindkét könyv kölcsönözhető a megyei könyvtár gyermekrészlegén. Az online katalógusban is megtalálhatók, sok hasonlóan érdekes olvasmánnyal együtt, az online.kmkt.ro címen.

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.