Hirdetés
Hirdetés
Felhívás!

Örökségünk őrei

Örökségünk őrei Cseperedő

Négy háromszéki iskolából összesen hat csapat nevezett be az Örökségünk őrei – Fogadj örökbe egy műemléket! nevet viselő országos vetélkedőbe. Országos szinten 14 megyéből összesen 73 csapatban mintegy 605 fiatal fog egy-egy erdélyi műemlékkel foglalkozni, annak múltját kutatni és jövőjén elgondolkodni.

A sepsiszentgyörgyi Ady Endre Általános Iskolából két csapat nevezett be a versenybe, az Anonymus a Gyulai-műterem, a Maffiák pedig a Lábasház múltját járja körül. Az árkosi dr. Gelei József Általános Iskola a helyi unitárius vártemplomot választotta. A kézdivásárhelyi Turóczi Mózes Gimnáziumból szintén két csapat van versenyben, a Csizmadiák a Babamúzeummal, a régi Csizmadia Ipartestület épületével, a Kézdivásárhelyi Napfényírda őrei a Bogdán Fényirdával. Az esztelneki diákok a ferences kolostort mutatják be.

Az Örökségünk Őrei – Fogadj örökbe egy műemléket! országos verseny az RMDSZ ifjúságnak szóló örökségvédelmi kezdeményezése. A verseny alatt a diákok kiválasztanak egy-egy műemléket, és fél éven keresztül az a feladatuk, hogy felfedezzék, másokkal is megismertessék azokat. A cél, hogy bevonják a közösséget is az épület múltjának felfedezésébe, és felhívják a figyelmet a műemlék fontosságára. Emellett médiaszereplésekkel, rádióban, Tv-ben, újságcikkben való megjelenéssel még szélesebb körben népszerűsítik az általuk örökbefogadott műemléket.

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük