Felhívás!

Online térbe költözött

Virtuális térbe költözött az egyik legrangosabb vetélkedő, az Anyanyelvápolók Erdélyi Szövetsége (AESZ) és a Napsugár gyermeklap által szervezett Kriza János Országos Balladamondó, Balladaéneklő és Mesemondó Verseny.

Az online mesemondó versenyen előkészítő–XII. osztályosok vehetnek részt egy szabadon választott népmesével. A két kisebb korosztálynak legfeljebb 3 perces, a középiskolásoknak legfeljebb 5 perces népmesét kell elmondaniuk kellékek és színészi játék nélkül, árnyaltan, kifejezően, hitelesen, minél közelebb a népi mesemondók stílusához. A balladamondó versenyre IX–XII. osztályosok, a balladaéneklő versenyre pedig V–XII. osztályosok jelentkezhetnek. A versenyzőknek egy szabadon választott népballadát kell előadniuk. Az I–IV osztályos mesemondók előadásáról készült felvételt a naps.sziv@napsugar.ro címre, a többi versenyzőét az aesziroda@gmail.com címre kell elküldeni október 25-én 22 óráig. A szervezők jó minőségű, nagy felbontású anyagokat fogadnak el. A felvételt kísérő levélben kérik megírni: az előadott mese/ballada címét, a versenyző adatait (név, iskola, osztály, postai cím, e-mail-cím, telefon).

A szervezők közleménye szerint a november 13–15-re tervezett  sepsiszentgyörgyi döntőre a három kategória minden korcsoportjának három legjobb versenyzője kap meghívást. A végleges rangsort a döntőn való szereplés alapján állítja fel a zsűri. Az online-verseny többi díjazott versenyzőjének postán küldik el a könyvjutalmat.

Érdeklődni az AESZ-nél (aesziroda@gmail.com, 0744.384.053) és a Napsugár szerkesztőségében (naps.sziv@napsugar.ro, 0743.139.941) lehet.

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.