Felhívás!

Olvasni jó! – Könyvajánló

Olvasni jó! – Könyvajánló Cseperedő

A Bod Péter Megyei Könyvtár két könyvet ajánl a gyerekek és szüleik figyelmébe.

Kalapos Éva: Egy új élet (D.A.C.)

Unatkozol? Magányos vagy? Vagy csak egyszerűen úgy érzed, az életed egy irtó nagy káosz? Így van ezzel a 16 éves Fellegi Flóra is, aki egy budapesti lakóparkban él elfoglalt apjával és idegesítő öccsével. Kevés barátja van, a pasizásban tapasztalatlan, egyedül a filmekért rajong mániákusan. Amikor azonban megismeri a kicsit fura, de nagyon vagány Zsanit, az élete fenekestül felfordul, és világossá válik az is, hogy idővel minden titokra fény derül…

Lépj be te is a D.A.C. világába, és éld át velünk a kalandokat! Barátság, szerelem, család, problémák és megoldások – D.A.C.!

(forrás: Moly.hu)

 

Finy Petra: Óvodások kézikönyve

Az ovikezdés nehéz dolog. Gyereknek és szülőnek egyaránt. Talán néha a szülőknek kicsit nehezebb is, hiszen ez az első elengedési lecke az életben. Jól jön ilyenkor egy jó barát. Netán egy könyvbarát.

Az Óvodások kézikönyve ilyesféle barátként működik. A szöveg és Rippl Renáta sok színes, kedves rajza részletesen mutatja be a gyerekeknek, milyen is ez a nagy kaland, amit óvodának hívunk. A beiratkozástól kezdve az első ott alvásig, és az új hely megszokásáig. Teszi mindezt szeretettel és humorral, azzal a két eszközzel, ami az élet lélekpróbáló helyzeteiben mindig a segítségünkre van.

(forrás: Moly.hu)

Mindkét könyv a sepsiszentgyörgyi Bod Péter Megyei Könyvtárból kölcsönözhető. Internetes katalógusunkban is megtalálhatók, sok hasonlóan érdekes olvasmánnyal együtt, az online.kmkt.ro címen.

Szeretettel várjuk gyermek és felnőtt olvasóinkat!

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.