Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Októbertől gyerektáncház

Októbertől gyerektáncház Cseperedő

Szeptember 30-án mesemondással, mondókázással, dalolással indulnak a sepsiszentgyörgyi Míves Ház gyermekfoglalkozásai. A magyar népmese napjához kapcsolódó rendezvénynek, rendhagyó módon, a Cimborák Bábszínház stúdióterme ad otthont. Benkő Éva és a meghívott mesemondók 18 órától várják a kicsiket és nagyokat egyaránt.

Hirdetés
Hirdetés

A mesemondó foglalkozás a régi fonók, kalákák és az adott közösség mesélő alkalmainak hangulatát idézi. A Guzsalyas Alapítvány kezdeményezésére, az Erdélyi Hagyományok Háza támogatásával havi egy délutánt átölelő programon hangzanak el a mesék, amelyek nemcsak szórakoztatják, hanem nevelik és ma már feledésbe merülő ismereteket, általános műveltségi tartalmakat adnak át a hallgatóságnak. Cél a mesehallgatás és mesemondás kultúrájának kialakítása a gyermekek, ifjak és a felnőttek számára egyaránt.

Alkalmanként néhány gyakorlott mesélő gyermek és felnőtt bevonásával, néhány odaillő népdallal, mondókával színesítik a találkozót. Időnként bátorítják a hallgatóságot egy-egy történet vagy mese elmondására.

Az idén 31 éves gyermektánc­ház október 4-én 16.30-tól szüreti mulatsággal kezdődik, ahol a talp­alávalót a Folker együttes húzza. A táncház után agyagozást tartanak a kisdiákoknak, majd csütörtökön 17 órától mesés–játékos–kézműves-foglalkozást szerveznek szintén iskolásoknak.

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük