Felhívás!

Nyílt kapukkal várták a kicsiket

Nyílt kapukkal várták a kicsiket Cseperedő

Ötödik alkalommal szerveztek nyílt napokat a sepsiszentgyörgyi Pinocchio Napközi Otthonban. A cél, a tanintézmény bemutatása a szülőknek, megkedveltetése a gyerekekkel.

Február 5–7. között tematikus nyílt napokat rendeztek az óvodában, ahová a leendő kiscsoportosokat várták szüleikkel, nagyszüleikkel együtt. A Nicolae Colan-iskolához tartozó tanintézmény már 1981 óta működik a megyeszékhelyen, egy tömbházlakás földszintjén létrehozott ovi helyett, ma már korszerű épületbe várják a kicsiket. Szilvási Melinda intézményvezető azt is elmondta: nagy volt az érdeklődés, többen visszamentek mindhárom napon, és csatlakoztak a programokhoz. Számukra fontos a barátságos környezet biztosítása, valamint a gyerekek igényeinek figyelembevétele.

Volt mesenap, művészeti nap, és tánc-, illetve sportórát is tartottak. Nemcsak a gyerekekre figyeltek, hanem a szülőknek is útmutatót adtak: bemutatták az intézményt, a termeket, válaszoltak a kérdésekre, és felkészítették őket a következő három évre.

Kozma Zsuzsanna sepsiszentgyörgyi édesanya is óvodalátogatásra érkezett kisfiával, aki ősszel kezdi a kiscsoportot. Mint mondta, körzetükben van a napközi, így mindenképpen ide íratja kisfiát, de szerette volna megnézni a környezetet, megismerni az óvónőket, dajkákat is.

– Számomra a kényelem, a minőségi étkeztetés és a foglalkozások milyensége a legfontosabb. Úgy gondolom, minden gyermek jövőjének alapja, az iskolai rendszerbe való majdani beilleszkedése, az óvodától függ. Ezért is vettünk részt a nyílt napokon – fogalmazott.

A napközi otthonban jövő tanévre magyar tagozaton két hosszú programú kiscsoportot indít, valamint egy vegyes (kicsi, közép és nagy) csoportot a déli óvodában. Román tagozaton egy hosszú programú kiscsoport és egy vegyes csoport indul. Szintén ősztől egy római katolikus óvodai csoport indítását is tervezik. A tanintézménybe jelenleg 310 gyerek jár, 94-en a déli óvodába. A kicsikkel 24 szakképzett óvónő foglalkozik, munkájukat kilenc dajka segíti.

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.