Hirdetés
Hirdetés

Mert olvasni jó!

A Bod Péter Megyei Könyvtár ezúttal is két könyvet ajánl a gyerekek és szüleik figyelmébe.

Hirdetés
Hirdetés

Margit Auer: Mágikus állatok iskolája

Izgalmas téli kalanddal folytatódik a népszerű sorozat. A téli szünet előtti utolsó napon a gyerekek egyszerűen nem tudnak hazamenni. És ez még mind semmi…

Odakint szállingózik a hó. Miss Cornfield, az osztály és a mágikus állatok karácsonyi süteményeket sütnek – közben észre sem veszik, hogy a Winterstein iskola a hó fogságába esett! Leander és Henrietta riadtan bújnak a társuk mellé.

Bezzeg Juri, a pingvin alig várja, hogy fejest ugorjon a hideg, fehér hóba… Folytatódik a fergeteges kaland a mágikus állatokkal.

Kilencéves kortól ajánlott!


Becze Szilvia: Péter és a farkas

Szergej Prokofjev orosz zeneszerző zenés meséjét, a Péter és a farkast több mint 80 éve ismerheti a közönség. A bűbájos alkotás, amelynek eredeti, orosz nyelvű szövegét is a zeneszerző írta, mind a mai napig óriási népszerűségnek örvend szerte a világon. Prokofjev saját gyermekkori élményeit is felhasználva írta meg a kedves mesét. A szereplőket a zenekar egyes hangszereivel vagy hangszercsoportjaival jelenítette meg, így a gyerekek a történet segítségével ismerhetik meg a szimfonikus zenekar instrumentumait. A könyvben található CD-n a teljes mű megtalálható a Magyar Rádió és Televízió Szimfonikus Zenekarának Erdélyi Miklós által dirigált változatában, melyben a mesélő szerepét Halász Judit tölti be. Ötéves kortól ajánlott!


(Forrás: moly.hu)

Mindkét könyv a sepsiszentgyörgyi Bod Péter Megyei Könyvtárból kölcsönözhető. Internetes katalógusukban is megtalálhatók, sok hasonlóan érdekes olvasmánnyal együtt, az online.kmkt.ro címen

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük