Felhívás!

Mert olvasni jó!

A Bod Péter Megyei Könyvtár két könyvet ajánl a gyerekek és szüleik figyelmébe.

Kalas Zsuzsa: A szeretettolvajok

Történet a novemberi esőről, Andrisról (a kisfiúról), Sándorról (a pizzafutárról) és Kláriról (a konyhalányról), a repülő fekete motorosokról, de főként és elsősorban a macskáról és Giliszta Kázmérról szól.

Láttál már repülő motorost? Vagy ahogy egy macska eltűnik egy titkos csapóajtón? Kaptál már ajándékba motorbajnok babát vagy kulcstartót? Szerencsés vagy, ha nem! A Tömő utcában lakik egy kisfiú, aki látott repülő motorosokat, s bár kezdetben a szülei csak legyintettek rá, azok egyszer csak mindenütt megjelentek. Persze nehogy azt hidd, hogy valós alakjukban! Játékfiguráknak álcázták magukat. És az emberek, miközben rajongani kezdtek értük, nem vették észre, hogy épp a legféltettebb kincsüktől fosztják meg őket… A rejtélyes esetek tanúja mindössze egy gilisztagyerek és egy kiscica. De vajon elegendő-e az ő elszántságuk a város megmentéséhez?
(Forrás: moly.hu)

Boldizsár Ildikó (szerk.): Esti mesék a szeretetről

Mi a közös az önző óriás, a kilenc gyermekét egyedül nevelő csizmadia és a rút Csimbók herceg között? Az, hogy a szeretet, amelyet ők éreznek valaki iránt, vagy valaki más érez irántuk, képes megváltoztatni és jobbá, szebbé tenni az életüket.


Boldizsár Ildikó író-mesekutató olyan történeteket válogatott össze, amelyek mind a szeretetről szólnak, ám nemcsak annak hatalmáról mesélnek, hanem azokról a nehézségekről is, amelyek a szeretettel legyőzhetők. Az esti mesék között akad európai, ázsiai, dél-amerikai is, sőt: Oscar Wilde és Jókai Mór egy-egy klasszikus meséjével is megismerkedhetünk ebben a gyönyörű, színes kötetben.

(Forrás: mora.hu)

Mindkét könyv a sepsiszentgyörgyi Bod Péter Megyei Könyvtárból kölcsönözhető. Internetes katalógusunkban is megtalálhatók, sok hasonlóan érdekes olvasmánnyal együtt, az online.kmkt.ro címen. Szeretettel várjuk gyermek és felnőtt olvasóinkat!

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.