Felhívás!

Mert olvasni jó!

A Bod Péter Megyei Könyvtár ez alkalommal is két könyvet ajánl a gyerekek és szüleik figyelmébe.

Kalózlány – Végső kezdet

Lupescu Kata regényében Charlotte Naftalien, a pisai nemes lány ismeretlen helyen ébred kezével az ágyhoz bilincselve. Mégis kik rabolhatták el éjnek évadján? Hamarosan rádöbben, hogy a hírhedt Sekk-Rooial kalózhajón van, és mindenki meg akarja győzni, hogy ő a legendás kalózok, Albert és Bloom Turquise lánya. És ezzel kezdetét veszi egy veszedelmekkel teli utazás egy rejtélyes végrendelet nyomában, mely sok mindenre fényt deríthet, de ugyanakkor pusztulást is hozhat rájuk. Ahogy bennebb hajóznak a Moon-Barnacle-tengeren, egyre több sötét titok kerül felszínre, ami Charlotte származását illeti, kiderül, hogy az igazi kalózoknak nem csak egy életük van, és hogy létezik egy hely föld és menny között, ahol az életművészek élnek. Lupescu Kata 2002-ben született Budapesten, egyéves kora előtt Kolozsvárra költözött a szüleivel. A Kalózlány megírásához hatodikos korában, 11 évesen látott hozzá.

Alfabéta és a negyvennégy rabló

Háy János egy egészen különleges műfajú, bűbájos humorú, kalandos könyvet alkotott nagy óvodásoknak, kisiskolásoknak, és nem utolsósorban a szüleiknek, amikor megszületett meseábécéje, az Alfabéta és a negyvennégy rabló. Főhőse, Peti nemcsak kíváncsi, de nagyon bátor fiú is. Nem riad vissza egy titkos összeesküvéstől sem, amiben egy föníciai terrorista, Alfabéta és még Peti szülei is nyakig benne vannak. Sorban kopog be egy bérház ajtóin, hogy kiderítse, melyik mögött ki lakik. Így találkozik az ájtatos manóval, a dzsigolóval, sőt még egy Jetivel is!


Maros Krisztina lélegzetelállítóan szép és humorral átitatott illusztrációit nézegetve, és a meseregényt olvasva mindenkinek ugyanolyan gyerekjáték lesz megjegyezni a betűket és elsajátítani az olvasást, mint Petinek. (www.moly.hu)

Mindkét könyv a sepsiszentgyörgyi Bod Péter Megyei Könyvtár Gyermekrészlegén kölcsönözhető. Online katalógusunkban is megtalálhatók, sok hasonlóan érdekes olvasmánnyal együtt, az online.kmkt.ro címen.

(A Bod Péter Megyei Könyvtár ajánlása)

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.