Felhívás!

Megkezdődtek a foglalkozások

Megkezdődtek a foglalkozások Cseperedő

A tanévkezdéssel egy időben a megye városaiban működő Tanulók Házaiban is megkezdődtek a köri tevékenységek a járványügyi előírások szigorú betartása mellett. Az intézmények várják azokat a diákokat, akik szívesen töltenék szabadidejüket hasznosan, hobbijuknak hódolva vagy kipróbálnának valami újat. Jelentkezni, iratkozni szeptember végéig lehet.

A sepsiszentgyörgyi Tanulók Házában 21 köri tevékenységre lehet iratkozni, Kovásznán a tánc, faragászat, fantázia műhely–kézművesség és modellezés–origami körökre várják a jelentkezőket. Baróton a modern tánc, elektronika–gokart–asztalitenisz, kézműveskedés–bábkészítés, Kézdivásárhelyen a fúvószene, modellezés–dizájn, modern tánc és sí–torna iránt érdeklődő diákok jelentkezését várják.

– A héten már megkezdődtek a tevékenységek, igyekeztünk 8–10 fős csoportokba osztani a gyerekeket, hogy biztosítani tudjuk az előírt távolságtartás. Amíg a szép idő tart a tevékenységeket a szabadban tartjuk – magyarázta Kerekes Jenő, a megyeszékhelyi Tanulók Házának az igazgatója.

A nyár folyamán bővítették a technikai felszereltségüket, 3D-s nyomtatókat, interaktív táblákat vásároltak, és a gokartparkot is felújították: három elektromos gépet szereztek be. Változott a tanári kar, új pedagógusok vezetik a fantázia- és a fotóköröket.

A vidéki gyerekeket is szeretnék bevonni a tevékenységekbe, lehetőséget teremtve számukra a szabadidő hasznos eltöltésére, ezért felkeresik a környékbeli településeken az iskolákat, és igény esetén helyben szerveznek számukra különböző foglalkozásokat.

– Tavaly Uzonban jól működött ez a kezdeményezés, idén Árapatakon, Kökösben, Árkoson próbálkozunk. A kovásznai munkatársak a környékbeli falvakat keresik fel – mondta el Kerekes.

Az igazgató arra kéri a szülőket, hogy bízzanak a pedagógusokban, és engedjék a gyerekeiket a délutáni foglalkozásokra, hiszen ezek biztonságos körülmények között zajlanak. A szaktárca idénre felfüggesztette a versenyek szervezését, jövő évtől azonban, már ezekre is sor kerülhet, ha a járványügyi helyzet megengedi, ellenkező esetben az online térben kerül sor rájuk.

– Vannak vetélkedők, amelyeket így is megszervezhetünk, de nem látom, hogy egy asztalitenisz-, sí- vagy gokartversenyt, hogyan lehetne online lebonyolítani. A járványügyi helyzet miatt az elmúlt tanévre betervezett nyolc országos versenyből csak a síversenyt tudtuk megszervezni, és a nagy népszerűségnek örvendő nappali tábor is elmaradt. Minden lehetőségre  felkészültek a tanárok, a nyáron képzéseken vettek részt, s ha úgy adódik, a virtuális térben tartják meg az órákat, ahogyan tették azt március–június időszakban – fejtette ki Kerekes. A köri tevékenységeket azoknak ajánlja, akik szeretnék barátok között hasznosan eltölteni szabadidejüket, fejleszteni kreativitásukat és személyiségüket, gyarapítani tudásukat.

Az elmúlt évben a megyében 3500 diák kapcsolódott be az ingyenes szabadidős tevékenységekbe, ebből 1500-an a megyeszékhelyi intézmény foglalkozásain vettek részt.

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.