Felhívás!

Lupényi gyerekek Sepsiszentgyörgyön

Lupényi gyerekek Sepsiszentgyörgyön Cseperedő

„Törődjünk a körülöttünk lévőkkel” címszó alatt október 18-20. között másodjára látogattak a megyeszékhelyi Pinocchio óvodába, valamint a Nicolae Colan Általános Iskolába a lupényi I-IV. osztályos tanulók és az őket kísérő pedagógusok.

A kapcsolat kezdete három évre vezethető vissza, amikor a Pro Pinocchio Alapítvány Szilvási Melinda óvodavezető kezdeményezésére először pályázott olyan céllal, hogy a szórványban élő magyar gyermekek részt vehessenek kimondottan magyar nyelven zajló tevékenységeken, tanórákon, ismerkedjenek diákjainkkal, szokásainkkal, hagyományainkkal, kulturális téren is gazdagodjanak.

Az iskolában szeretettel és izgalommal vegyes kíváncsisággal vártuk a vendégsereget a III. B-be pénteken, amikor egy egész délelőttöt felölelő, a hagyományost kooperatív módszerekkel ötvöző tevékenységsorozat keretén belül tartalmas pillanatokkal gazdagodtunk mindannyian. Gyerek és pedagógus aktívan vett részt a tervezett tevékenységeken. Népi gyermekjátékok, nyelvtani és gyakorlati feladatsorok, mese, csoportos- és egyéni alkotómunka, kreativitást igénylő feladványok váltogatták egymást olyannyira kötetlen és laza hangulatban, mintha valójában egyetlen nagy osztályközösséget képviselnénk. Mivel vendégeink három napig élvezték vendégszeretetünket a megyei tanács támogatása jóvoltából, lehetőség adódott arra, hogy ismerkedjenek városunkkal azok is, akik először látogattak hozzánk.

A Művelődési Központ programajánlója révén sikerült megtekintenünk a Székelyföldi Vadászati Kiállítást, a Sinka Zita-féle babakiállítást, a brassói Búzavirág népi együttes táncestjét Illyefalván, a Cimborák bábszínház szabadtéri előadását Árkoson, volt szabadidős tevékenység, a közös étkezések alatt sok-sok beszélgetés, nevetés. Tény, hogy mindkét részről ápolni szeretnénk ezt a gyümölcsöző kapcsolatot, hogy a mi diákjaink is ellátogathassanak majd a Zsil-völgyébe. Ennek reményében búcsúztunk.

Köszönet mindazoknak, akik törődnek velünk, ezáltal lehetővé tették ezt a találkozást!

Fábián Veronika, a III. B osztály vezetője

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.

Hozzászólások