Felhívás!

Lehet jelentkezni

Lehet jelentkezni Cseperedő

Készül az új tanévre a Tanulók Háza. Idén az iskolakezdéssel egy időben, szeptember 13-án indítják a köri tevékenységeket, amelyekre szeptember 1–30. között lehet beiratkozni online – az intézmény honlapján és Facebook közösségi oldalán közzétett linkeken –, vagy személyesen munkanapokon 13 és 18 óra között. Várják az érdeklődőket a kézdivásárhelyi, kovásznai, baróti és bodzafordulói intézményekben is a már megszokott körökre.

A sepsiszentgyörgyi Tanulók Házában 21 foglalkozásra lehet jelentkezni: moderntánc, néptánc, könnyűzene, környezetvédelem, tájfutás-gyöngyfűzés, repülőmodellezés, gokart, elektronika, YO6KNF-Rókavadázsat, játék és számítógép–informatika, fotó-videó, angol civilizáció és kultúra, ügyes kezek, asztalitenisz, sí, úszás, néphagyomány–kézműves-foglalkozás, ökoturizmus, bútorfestés, sakk, újságírás, animáció–újságírás–informatika. Kovásznán a tánc, faragászat, fantáziaműhely, kézművesség és modellezés–origami körökre várják a jelentkezőket. Baróton a moderntánc, elektronika–gokart–asztalitenisz, kézműveskedés- és bábkészítés, Kézdivásárhelyen a fúvószene, modellezés, dizájn, moderntánc, sí–torna iránt érdeklődő diákok jelentkezését várják.

– Az elmúlt tanévhez hasonlóan idén is kisebb csoportokat alakítunk ki, hogy be tudjuk tartani és tartatni a járványügyi szabályozásokat. Új munkatársak is érkeznek a megyeszékhelyi, a kovásznai és a baróti Tanulók Házához. Úgy válogatták össze a programot, hogy minden gyermek számára érdekes legyen, mindenki megtalálja azt, ami számára a legmegfelelőbb. Igyekszünk szem előtt tartani a diákok igényeit, ennek érdekében egy felmérést is készítünk majd, s ez alapján akár új foglalkozásokat is bevezetünk az elkövetkezőkben – magyarázta Kerekes Jenő igazgató.

A köri tevékenységeket azoknak ajánlják, akik szeretnék barátok között hasznosan eltölteni szabadidejüket, fejleszteni kreativitásukat és személyiségüket, gyarapítani tudásukat. Az elmúlt évben a megyében közel 3000 diák kapcsolódott be az ingyenes szabadidős tevékenységekbe, ebből 1400-an a megyeszékhelyi intézmény foglalkozásain vettek részt.

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.