Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Lehet iratkozni!

Megkezdődött az előkészítő osztályokba való beiratkozás első szakasza, amely április 28-án ér véget. Háromszéken 123 osztályba 2108 kisdiákot várnak.

A Kovászna Megyei Tanfelügyelőség honlapján közzétett beiskolázási tervezet szerint magyar vonalon 77 hagyományos, 3 alternatív oktatási módszereket alkalmazó osztály, és a speciális igényű gyerekek számára 2 előkészítő osztály indul. Összesen 41 román tannyelvű előkészítő osztályba várnak jelentkezőket.

Hirdetés
Hirdetés

Egy-egy magyar nyelvű Step by Step osztály lesz Sepsiszentgyörgyön, a Váradi József Általános Iskolában és Kézdivásárhelyen, a Molnár József Általános Iskolában, valamint egy magyar tannyelvű Waldorf-osztály a Nicolae Colan Általános Iskolában. A Székely Mikó Kollégiumban, a Mikes Kelemen Líceumban és a Váradi József-iskolában 3–3 hagyományos osztályba, a Plugor Sándor Művészeti Líceumban egy magyar és egy román tannyelvű előkészítő osztályba várnak jelentkezőket. Kézdivásárhelyen, a Nagy Mózes-líceumban és a Molnár Józsiás-iskolában 1–1, a Petőfi Sándor- és a Turóczi Mózes-iskolákba pedig 2–2 magyar nyelvű hagyományos osztály indítását tervezik. A beiratkozás személyesen, az iskolák titkárságán vagy online történik.

Sepsiszentgyörgyön és Kézdivásárhelyen elsőként az iskolakörzetben lakó gyerekek beiskolázása történik meg, és csak a fennmaradó helyekre vesznek fel körzeten kívüli jelentkezőket. A törvény értelmében a 2021. augusztus 31-éig hatodik életévüket betöltő gyerekeket kötelező iskolába íratni. A beiratkozás második szakaszára május 24-dike és 31-dike között kerül sor. Bővebb tájékoztatás a tanfelügyelőség és az iskolák honlapján található.

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük