Felhívás!

Közlekedj óvatosan

Közlekedj óvatosan Cseperedő

A legtöbb baleset a vakáció idején történik, ezért a rendőrség fokozott figyelemre, elővigyázatosságra inti a gyerekeket, a szülőket és az autósokat is.

A statisztikák azt mutatják, hogy a legveszélyeztetettebb a 4-6 éves korosztály, ugyanis náluk a legkisebb a veszélyérzet, ők vigyáznak legkevésbé magukra, és velük történik a legtöbb baleset. A rendőrség szerint a biztonságos közlekedés a legfontosabb, ezért arra kérik a gyerekeket, hogy csak kijelölt helyen keljenek át az úton, nem szaladva, hanem gyors léptekkel. A közutakon csak 14 év feletti gyerekek közlekedhetnek biciklivel, járdán csak a kijelölt helyen szabad bringázni, de körültekintően, mindkét kézzel a kormányon, illetve mindkét lábbal a pedálokon. A védőfelszerelés életet menthet, ezért a melegben is fel kell tenni a sisakot, a könyök- és térdvédőt. Fürödni csak a kijelölt helyeken, felnőtt felügyelete mellett lehet.

A megyeszékhelyen a 14 éven aluli gyerekek nagykorú kíséretével vagy szülői engedéllyel léphetnek be a strand területére, hívja fel a figyelmet a szabadidő-létesítmény működtetője, a Sepsi ReKreatív Rt. A szülői engedély formanyomtatványa letölthető a www.rekreativ.club honlapról, vagy személyesen átvehető a strand recepcióján. A szülők magyarázzák el a gyereküknek, hogy a mobiltelefont, a pénztárcát az utcán nem ajánlott kézben tartani, ezeknek a zsebben vagy a táskában a helyük. El kell mondani a gyereknek, hogy ha baleset éri őt vagy társát, vagy bármilyen gondja adódik, a 112-es sürgősségi számon kérhet segítséget.

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.