Felhívás!

Bendegúz, a béka

Egyszer volt, hol nem volt, volt egyszer egy erdő, az erdőben volt egy kerek tó, ott éltek a békák. A legkisebb és legbátrabb békát Bendegúznak hívták. Egy nap Bendegúz elment szúnyogokat keresni. Amint ment, mendegélt, rátalált egy házra. Bendegúz úgy döntött, hogy bemegy a házba, mert kíváncsi volt, hogy mi lehet bent…

Mikor belépett, egy szépen megterített asztalt látott, ami a sok finom ételtől roskadozott. Nagyon megörült, hogy többet nem kell szúnyogokat ennie. Örömét a családjának is el akarta újságolni, így elindult hazafelé. Amint ment, mendegélt, észrevett egy hidat. Átszökdösött a hídon, s egyszer csak egy szivárványos vízesésnél találta magát. Bement a vízesés alá, és ő is szivárványos lett. Bendegúz hazament, és elvezette a családját is a vízeséshez. Nekik is megmutatta a vízesést, ők is szivárványosak lettek. Amikor ittak, mindig visszaváltoztak.

Bendegúz gyakran járt a vízeséshez. Egyszer, amint ott sütkérezett szivárványszínekben, távolról megpillantotta Béka Lillát, aki a legszebb békalány volt a környéken. Nagyon megtetszett Bendegúznak. Ott szökdécselt Béka Lilla, mikor Bendegúz észrevette, hogy közeledik a gólya. Bendegúz odaugrott, felvette Béka Lillát a hátára, s elbújtak a levelek közé. A gólya nem vette észre őket, elrepült, és ők megmenekültek. Nagyon megszerették egymást.

A vízesés mellett találtak egy házat, s oda költöztek. Lett sok békagyerekük, és nagyon vigyáztak rájuk. Kint a kertben ugrabugráltak, köteleztek. Minden nap megfürödtek a vízesésben, hogy szivárványosak legyenek. Még ma is élnek, ha meg nem haltak.

A megyeszékhelyi Pinocchio Napközi Otthon Vackor nagycsoportja által kitalált és Szilvási Melinda, valamint Varga Beáta óvónők által lejegyzett Bendegúz, a béka című mese második díjat nyert a Hófehérke Napközi Otthon Csöppnyi családkalandok meseíró és illusztráló pályázatán. Jövő héten a kisbaconi gyerekek meséjét közöljük.

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.