Felhívás!

Könyvajánló

Könyvajánló Cseperedő

A Bod Péter Megyei Könyvtár ez alkalommal is két könyvet ajánlj a gyerekek és a szülők figyelmébe.

Stefanie Dahle Szamócka – Vidám békakoncert és más mesék című könyve főszereplőjével, Szamóckával, a szamócatündérrel minden nap egy varázslatos kaland! A meztelencsigák számára például csúszdát épít a Szamócáskertben, Centivel, a sünivel finom gyógycukorkákat készítenek a békáknak, akik berekedtek, pedig gyakorolniuk kéne a másnapi nagy koncertre, a szülinapján pedig nagy-nagy meglepetés várja Szamóckát, minden kis barátja együtt ünnepel vele. Éljen Szamócka!

(Forrás: www.pagony.hu)

Sopotnik Zoltán: Fahéjas kert – Nagyapa és Lassú báró című könyv helyszíne a Fahéjes kert. Az a hely, ahol a mai gyerekek és a „régvolt” gyerekek fantáziája megelevenedik: ahol a kastély egy folyton mozgó, barátságos sziklán áll, ahol a félelem a barátok segítségével átalakítható lukas kapuskesztyűvé, és ahol a felnőttek nem csak megértik a gyerekek világát, de épphogy ők a nagy meseteremtők: Nagyapa és Lassú báró. A közelükben megelevenednek a kártyafigurák, megszöknek a lépeklények, oroszlánfejjé változik a csap…Balázs és Sára nap mint nap betér a Fahéjas kert csodalényeihez. Szeretnéd Te is megismerni őket közelebbről? Akkor osonjunk be együtt..

(Forrás: www.moly.hu)

Mindkét könyv a sepsiszentgyörgyi Bod Péter Megyei Könyvtár Gyermekrészlegén kölcsönözhető. Online katalógusunkban is megtalálhatók, sok hasonlóan érdekes olvasmánnyal együtt, az online.kmkt.ro címen.

 

(A Bod Péter Megyei Könyvtár ajánlása)

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.