Felhívás!

Kisdiákok versenye

Kisdiákok versenye Cseperedő

Mintegy 80 harmadik és negyedik osztályos kisdiák nevezett be a Brenyó Mihály Pontszerző Matematikaversenybe. A négy levelezőforduló során többen lemorzsolódtak, a megyei szintű, zárthelyi vetélkedőn 42-en vettek részt, azok akik kitartóan dolgoztak, és a legtöbb pontot gyűjtötték.

A harmadikosok korcsoportjában a legjobban Ureczki Zsolt teljesített, második helyen végzett Váncsa Ákos, harmadik Imre Panna Dorottya, dicséretes Ferenczy Zoltán. Mindannyian a Székely Mikó Kollégium diákjai. A negyedikeseknél első helyen végzett Ráduly Roland Márk, második lett Pap Csenge Dorottya (mindketten mikósok), harmadik Jánó Ákos, a kovásznai Kőrösi Csoma Sándor Líceum tanulója, dicséretben részesült Beder Boglárka, a barátosi Bibó József Általános Iskola végzős elemistája. A versenyt követően a kisdiákok ellátogattak a Székely Nemzeti Múzeumba.

Gratulálunk a gyerekeknek és a felkészítőiknek: Kicsi Éva, Olosz Csilla, Şaica Enikő, Szakács Ágnes, Szabó Sebők Enikő, Szőcs Katalin Ágnes és Vinczeffy Réka pedagógusoknak.

Az országos döntőre március 23–25. között kerül sor a marosvásárhelyi Bolyai Farkas Elméleti Líceumban, ahol a legjobban teljesítő diákok képviselik majd megyénket. A verseny fő célja az átlag feletti teljesítményre való adottságok felismerése, és az adottságok képességekké fejlődésének ösztönzése, az igényes, logikus gondolkodás mérése és serkentése, a kitartás, a küzdeni tudás, az akaraterő fejlesztése, és nem utolsósorban a matematika népszerűsítése.

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.