Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Röviden

Ünnepi emlékfutás

A sepsiszentgyörgyi Gáll Lajos Futókör szombaton tizenhetedik alkalommal szervezi meg a hagyományos 1848–49-es emlékfutást. Az idei kiírás Magyarhermányból rajtol, a résztvevők tíz település érintésével érkeznek Sepsiszentgyörgyre a következő útvonalon: Magyarhermány–Kisbacon–Nagybacon–Bibarcfalva–Barót–Köpec–Miklósvár–Nagyajta–Bölön–Hidvég. A csapat a hidvégi koszorúzás után buszra száll, majd a megyeszékhely határában található Büdőskút és az Erzsébet parkbéli oroszlános obeliszk közötti távot ismét szaladva teszi meg. Az emlékfutás résztvevői a valamivel több mint 50 km-es távot váltófutásban teszik meg, a szaladókat kerékpárosok kísérik, és minden érintett településen megkoszorúznak egy 1848-as emlékművet. Indulás 7.30-kor a Mikes Kelemen Líceum elől. További tájékoztatás a 0746.012.526-os (Csutak Tamás) vagy a 0757.574.382-es (Vajda Zsigmond) telefonszámokon.

 

Jól futballoztak

A Sepsi Futsal és a Kézdivásárhelyi SE is hazai környezetben mérkőzött kedden az U19-es teremlabdarúgó-bajnokság hetedik fordulójában. A sepsiszentgyörgyiek a Csíkszeredai Imperial Wet csapatát fogadták, viszont nem bírtak egymással, 6-6-os döntetlennel zárult az összecsapás. A céhes városbeliek számára semmiféle gondot nem okozott a Keresztényfalvi Blue Angel legyőzése, parádés játékkal 17-0-ra nyertek, így továbbra is őrzik vezető helyüket a csoportban.

 

Csíkiak a kupadöntő jogáért

Szerdán kialakult a teremlabdarúgó Román-kupa elődöntős mezőnye, miután az utolsó negyeddöntőbeli meccset is lejátszották, ahol a bajnoki címvédő Déva simán lelépte a II. ligás Kolozsvárt. Amint korábban beszámoltunk a Csíkszeredai Imperial Wet történelmi sikert hajtott végre azzal, hogy bejutott a legjobb négy közé. A csíkszeredai csapat szerdán bejelentette, hogy pályázik a március 24–29. között esedékes Final Four rendezői jogára. Teremlabdarúgás, Román-kupa, negyeddöntőbeli eredmények: Csíkszeredai Imperial Wet – Galaci United 7-2, Gyergyószentmiklósi Inter – Jászvásári Poli CSM 3-4, Bodzavásári Fortius – Temesvári Informatika 0-2 (0-1), Kolozsvári Clujana – Dévai Autobergamo 3-10 (0-4).

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük