Felhívás!

Ketten a dobogón

Ketten a dobogón Cseperedő

Március 13–18. között a kaposvári Táncsics Mihály Gimnázium adott otthont a 27. Nemzetközi Magyar Matematikaversenynek, ahonnan a háromszéki diákok is babérral tértek haza.

A rendezvényen Erdély, Felvidék, Délvidék, Kárpátalja és Magyarország legjobb 220 középiskolás matematikusa mérte össze tudását. A régiók előzetes válogatóversenye alapján 14 háromszéki diák vehetett részt a rangos rendezvényen: tizenegy diák a Székely Mikó Kollégiumból, két tanuló a Nagy Mózes Gimnáziumból és egy a Mikes Kelemen Elméleti Líceumból.

A díjkiosztón kilenc mikós diák került be a legjobbak közé: a tizedikes Miklós Csenge II. díjat, a szintén tizedikes Róth Apor III. díjat kapott. Dicséretben részesültek Laczkó Csongor Loránd, Kotró Kosztándi Anna kilencedikesek, Bodor Éva tizenegyedikes, Máté Zsolt, Bálint Hunor Ferenc, Bănică Solymosi ĺrisz és Bakó Bence tizenkettedikes tanulók. Ezzel a teljesítménnyel a Székely Mikó Kollégium lett e versenyben a legeredményesebb középiskola Erdélyből.

A versenyzés után a résztvevők bekapcsolódtak a kaposvári március 15-i rendezvényekbe, megtekintették az Experidance társulat fantasztikus előadását, és ellátogattak Keszthelyre is.

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.