Felhívás!

Kavics-vagonok

Kavics-vagonok Cseperedő

A Kovászna Megyei Erőforrás és Nevelési Tanácsadó Központ egy új nevelési projektet indított a megye óvodás és kisiskolás gyermekeinek, melyre május 17-ig lehet jelentkezni.

A legkisebbeket egy nem hétköznapi küldetés teljesítésére, egy varázsvonaton való utazásra hívják, hogy megmentsék a sárkány által uralt várost. Mindenkinek egy saját vagont kell elkészítenie, ugyanis minél több vasúti kocsival rendelkezik majd a mozdony, annál nagyobb a varázsereje, ami legyőzi majd az ellenséget. A Varázsvonat meséjét a https://www.cjraecovasna.ro/hu/a-varazsvonat-elindult-csatlakozz-te-is/ oldalon hallgathatják meg a gyerekek, majd utólag mindenki elkészítheti a saját vasúti kocsiját, amelyet egy általuk megfestett kő szimbolizál. Ha elkészült a „vagon”, fényképezzék le és küldjék el a proiectprescolari@gmail.com e-mail címre május 17-ig, feltüntetve a gyermek nevét, életkorát, az óvoda/iskola nevét és csoportját, ahova jár.

A fotókat a Kovászna Megyei Erőforrás és Nevelési Tanácsadó Központ honlapján teszik majd közzé, a szükségállapot lejárta után pedig a gyerekek által épített varázsvonat Sepsiszentgyörgy központjából indul majd útra, de erről a szervezők későbbiekben tájékoztatják a szülőket, annak függvényében, hogy milyen intézkedések kerülnek bevezetésre

A gyerekeket Sepsiszentgyörgy Önkormányzata jutalomban részesíti, a projekt egyik fő üzenete, hogy ha mindenki hozzáteszi a maga kis részét, közösen túlléphetünk a nehézségeken.

Háromszékiek a döntőben

Még a jövő hét közepéig, május 14-ig szavazhatunk azokra a háromszéki fiatalokra, akik bekerültek az István, a király iskolába megy online zenés színházi tehetségkutató verseny döntőjébe.

Ahogyan arról már beszámoltunk, a szólista kategóriában két diákunk van versenyben: a sepsiszentgyörgyi Zöldi Lara, aki Gizella szerepére jelentkezett , és a kézdiszentléleki Vargyasi Szabolcs, aki Koppányként „állt színpadra”. A csoportos kategóriában a kézdiszentléleki Apor István Általános Iskola Porond színjátszó csoportjának drukkolhatunk. A versenyzők produkcióit a www. iskolasistvan.hu honlapon lehet megtekinteni, itt lehet szavazni is Facebook-fiókkal vagy e-mail címmel május 14-ig. Fontos tudni, ha valaki e-mailben szavaz, utólag meg kell erősítse a szavazatot az e-mailben kapott linken.

 

 

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.