Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Röviden

Új szerepkörben Dárdai

Utánpótlásedző és koordinátor lesz a Hertha BSC-nél Dárdai Pál, a klub korábbi labdarúgója és vezetőedzője. A 44 éves szakember kettős feladatot kap a következő szezonban: átveszi az U16-os csapat irányítását, emellett a fiatalabb korosztályok átmenetéért lesz felelős a felsőbb évfolyamokba. Dárdai három fia közül a 21 éves Pál, a 18 éves Márton és a 14 éves Bence is a berliniek kötelékében futballozik. A magyar válogatott korábbi szövetségi kapitánya tavaly nyáron, négy és fél év után távozott a klub vezetőedzői posztjáról. Azóta nem vállalt más megbízatást, novemberben visszautasította az 1. FC Köln ajánlatát.

 

Sérülésveszélyes újrakezdés?

A Német Labdarúgó Liga (DFL) szerda este körlevélben értesítette az élvonalbeli és a másodosztályú klubokat, hogy május 15-én újraindul a koronavírus-járvány miatt szüneteltetett idény. A 26. forduló meccseivel folytatódik a Bundesliga, jelen állás szerint a Düseldord-Paderborn összecsapással. Egy Bundesliga-tapasztalatokkal rendelkező erőnléti edző szerint sok sérülés várható az újrakezdés után. A német profi csapatok április közepe óta tréningeznek kis csoportokban, szigorú óvintézkedések mellett. Az élvonalból, amelynek küzdelmei március közepén szakadtak félbe a koronavírus-járvány miatt, még kilenc forduló van hátra.

 

Rémálomcsapat a királyi gárdánál

Szakítva a legjobbakat kiválasztó általános gyakorlattal, All Star-válogatott helyett afféle „rémálomcsapatot” állított össze az AS a Real Madridban eddig szerepelt, és a spanyol sportnapilap megítélése szerint legrosszabb labdarúgókból. Az alkalmi alakulatban helyet kaptak olyan, hazájukban sokszoros válogatott játékosok is, mint például az olasz Antonio Cassano vagy a portugál Fabio Coentrao. A tizenegy jelölt közül a jelenleg csapat nélküli Coentrao mellett még egy aktív futballista kapott helyet a holland támadó Royston Drenthe személyében. A királyi klub antisztár-gárdája az AS válogatása alapján: Albano Bizzarri – Carlos Diogo, Jonathan Woodgate, Pedrag Spasic, Fabio Coentrao – Thomas Gravesen, Pablo García, Julian Faubert, Elvir Baljic – Antonio Cassano, Royston Drenthe.

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük