Felhívás!

Jól szerepeltek diákjaink

Jól szerepeltek diákjaink Cseperedő

Október 20-22. között rendezték meg IX. alkalommal Temes megyében, Újszentesen, az Őszirózsa népdalvetélkedő országos szakaszát, amelyen 14 megye több mint 120 diákja volt jelen. Kovászna megyét 14 diák képviselte, akik a Háromszéki Népdalbarátok megyei népdalversenyen szerezték meg a továbbjutást az országos döntőre. Tanulóink egy-egy első és harmadik díjjal, valamint öt dicsérettel és négy különdíjjal tértek haza.

A résztvevők négy korcsoportban versenyeztek: előkészítő-I-II. osztályosok, III-IV., V-VI. és VII-VIII. osztályosok. A versenyzők egy szabadon választott és egy, a zsűri által kijelölt népdalt kellett elénekeljenek. Kovászna megye csapata kitűnően szerepelt.

Díjazottak: I. helyezett és a Vass Lajos Népzenei Szövetség különdíjasa Balázs Gergő (III. osztály, Sepsiszentgyörgy), III. helyezett és a Romániai Magyar Dalosszövetség különdíjas Szentes Ágnes (II. osztály, Sepsiszentgyörgy). Dicséretben részesültek: Fülöp Zsolna (II. osztály, Kovászna), Mátis Adrienn (IV. osztály, Sepsiszentgyörgy), Pál Zsófia (VI. osztály, Árkos), Oláh-Badi Cintia és Vékony Kitty (mindketten megyeszékhelyi VIII. osztályosok). Dezső Tündér Ilona (IV. osztály, Zágon) az Újszentesi Általános Iskola különdíját, Moldovai Dóra (VIII. osztály, Kovászna) a Vass Lajos Népzenei Szövetség különdíját kapta meg.

Minden kategória első helyezettje, így Balázs Gergő is elnyerte a Vass Lajos Népzenei Szövetség azon különdíját, amely feljogosítja, hogy részt vegyen 2018-ban a Kárpát-medencei döntőn, Budapesten. Mindannyiuknak gratulálunk!

Füleki Katalin

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.