Felhívás!

Angolul verselő iskolások

Angolul verselő iskolások Cseperedő

Mintegy száz gyerek nevezett be a sepsiszentgyörgyi Spark English Club 3-6. osztályos diákok számára szervezett megyei szintű angol szavalóversenyre. Az október 19-i rendezvénynek a megyeszékhelyi Puskás Tivadar Szakközépiskola díszterme adott otthont.

A rangos megmérettetésen 6 iskolából – a baróti Gaál Mózes Gimnázium, a csernátoni Végh Antal Általános Iskola, a kézdiszentléleki Apor István Általános Iskola, a nagyajtai Kriza János Gimnázium, a megyeszékhelyi Mikes Kelemen Líceum és Székely Mikó Kollégium – száz elemi és gimnáziumi tanuló vett részt tanáraik kíséretében.

– A célunk az volt, hogy könnyed hangulatú versenyt szervezzünk, ahol az alsóbb osztályosok is lehetőséget kapnak arra, hogy egy-egy rövid versen keresztül, közönség előtt angolul beszéljenek. A versválasztást egy csavarral nehezítettük, minden gyerek pontosan annyi soros verssel nevezhetett be, ahány éves. Az értékelés különböző szempontok szerint történt: felkészülés, megjelenés, hang és kifejezőkészség és a versválasztás – magyarázta Fülöp Zsófia.

A nyertesek oklevélben és arany-, ezüst-, illetve bronztoll mézeskalácsdíjban (Kulpinski Enikő alkotásai) részesültek. A zsűri értékelése alapján a következő eredmények születtek: aranytoll díjasok: Tóth Rebeka (3. osztály, Csernáton), Reitler Ilka (4. osztály, Barót), Coroian Henrietta (5. osztály, Székely Mikó Kollégium) és Sánta Eszter (6. osztály, Barót). Ezüsttoll díjat kaptak: Sántha Orsolya (3. osztály), Szonda Regő (4. osztály), Seres Renáta (5. osztály) mikós diákok, valamint Németi Zsolt, a baróti Gaál Mózes Gimnázium hatodikos tanulója. Bronztoll díjat érdemeltek ki Máté Bence (3. osztály), Vas Tekla (4. osztály), Pakucs-Damokos Karolina (5. osztály) mikós tanulók és Nagy Ádám (6. osztály) Barótról.

A szervezők ezúton mondanak köszönetet a diákoknak és felkészítő tanáraiknak: André Beáta, Bogyor Katalin, Katona Andrea, Kópis Andrea, Nyeste Emőke, Varga Mónika a részvételért, a befektetett munkáért, a csodás élményért.

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.