Felhívás!

Háromszéki sikerek Pécsen

Kitűnően szerepeltek a háromszéki diákok a pécsi Apáczai Csere János magyar nyelv, irodalom és kultúra nemzetközi tantárgyversenyen. Kovács Petra és Kozsokár Hanna az elmúlt tanévben a Mikes Kelemen magyar nyelv és irodalom tantárgyverseny országos második helyezettjeiként kaptak meghívást a magyarországi nemzetközi versenyre.

Az október 19-21. között megszervezett versenyen romániai, kárpátaljai és magyarországi diákok vettek részt. Romániát összesen 24 gimnazista és középiskolás diák képviselte, azok, akik a Mikes Kelemen magyar nyelv és irodalom tantárgyverseny országos szakaszán, áprilisában Besztercén I., II. és III. helyezést értek el.

Kovács Petra jelenleg a Székely Mikó Kollégium kilencedik osztályos tanulója, de a Váradi József Általános Iskola nyolcadikosaként (felkészítő tanára: Both Erzsébet) elért eredményével, míg a mikós Kozsokár Hanna tavaly tizedikes diákként (felkészítő tanára: Dobra Judit) érdemelte ki a pécsi részvételt.

A magyarországi vetélkedő 3 próbából állt: írásbeli, versmondás és dramatizálás. Az írásbeli megmérettetésen mindkét háromszéki lány első helyezést ért el. A szabályoknak megfelelően Hanna Arany János-, Petra Weöres Sándor-verset mondott, szavalatukkal bronzérmet szereztek. A dramatizálásban Petra csapata aranyfokozatot, a Hannáé ezüstöt érdemelt ki. Gratulálunk a lányoknak és felkészítő tanáraiknak! 

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.