Felhívás!

Ismerkedjünk az állatvilággal!

Ismerkedjünk az állatvilággal! Cseperedő

A mackós megjelenésű kutyák kedvelőinek ajánljuk a landseert. Nagy, erőteljes, impozáns és elegáns megjelenésű, harmonikus testfelépítésű kutya.

Vastag bundája miatt jól tűri a hideget és a vizet egyaránt, utóbbi életeleme is. Mivel a fajta ősei halászok tulajdonában voltak, mindig vízközelben éltek. Manapság is gyakran használják őket vízimentésre, mivel átlagon felül és kitartóan úsznak, így egy termetesebb ember vízből való kimentése sem okoz problémát nekik. Összességében a landseer nagyon barátságos, kiegyensúlyozott kutya, a kisgyerekek ideális védelmezője, a fiatalok nagyszerű játszótársa, a felnőttek éber kísérője.

Elvárja a szeretetteljes, de következetes kommunikációt. A hosszúra nyúlt kirándulásokat élvezi, mégpedig úszóleckékkel tűzdelve. A vizet ugyanis mindennél jobban szereti, függetlenül az évszakoktól. Kölyökkorban óvatosan etessük, nehogy túl gyorsan növekedjen, mert ez túlterhelheti az ízületeit. Általában egyébként egészséges fajta. Ritkán ugat, de ekkor a hangja mély és tekintélyt parancsoló.

Nevelése nem nehéz feladat, intelligens, jól tanítható fajta. Mint a legtöbb nagy mackó, túlságosan öntudatos ahhoz, hogy agresszív legyen, ezért más állatoktól és az emberektől a provokációt nyugalommal veszi tudomásul. Kenneles tartásra nem alkalmas. Aki ezt a fajtát választja, garantáltan örökre elkötelezi magát mellette!

Gönczöl Réka

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.