Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Rend és múlékonyság

Rend és múlékonyság Kultúra

A természetművészet performatív jellegű műveiből hozott egy csokornyit mutatóba Péter Alpár, mivel azonban az alkotások múlandók, „csak” dokumentumfotókból nyílt kiállítás tegnap a Teinben.

Az iráni kurátor, Farzaneh Najafi nem kapta meg a beutazási vízumot, így a megnyitón a nemzetközi alkotótáborokat megjárt képzőművész, Péter Alpár értekezett „a kortás művészet új környezettudatáról és közelítési lehetőségekről”, mely tetten érhető a kiállító iráni, holland, svájci, francia művészek tevékenységében.

Ebben az új felfogásban az alkotók kilépnek a galériák szokványos zárt teréből, akár a folyton változó kozmoszba tágítva a megnyilvánulási terüket, ott is otthon érzik magukat, de törekednek arra is, hogy a kultúrákat közelítsék. Egy ilyen kapcsolódási pont ez a kiállítás is. Péter Alpár ugyanis tavaly Teheránban járván felfedezte, hogy minden sarki kávézó, teázó ugyanakkor könyvesbolt, kortárs művek előadásának színtere, ahová sok fiatal jár irodalomról, képzőművészetről értekezni, így a hasonló karakterű Teinben is otthon érzik magukat is azok a művek, amelyeket először  Mazandaran városában (Irán) mutattak be egy tárlaton. Alkotóik közül sokan jártak már Szentgyörgyön vagy éppenséggel a főtéri teázóban egy másik kiállításon.

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük