Felhívás!

Írj könyvajánlót!

A Cimbora – Kíváncsi diákok lapja pályázatot írt ki 12–15 év közötti fiataloknak, hogy változatos tartalmú és hangulatú regényekről írjanak könyvajánlókat. A fiatal olvasók számára szeretnének felületet biztosítani véleményük megosztására.

A cél, hogy kortárs ifjúsági regényekről fiatalok írjanak ajánlót. A pályázat kiírói nyolc kötetet ajánlanak a diákok figyelmébe: Dóka Péter A kék hajú lány, G. Szabó Judit A macskát visszafelé simogatják, Héléne Montardre A lónak nincs árnyéka, Nógrádi Gábor A bátyám zseni és a A gonosz hét napja, Schmuck Ottó A kelyhesek titkos temploma, valamint Szabó Magda Abigél és Álarcosbál műveit. Ezek egyikéről kell véleményt írni, megemlíteni mi az, ami tetszik a könyvből, és azt is, amivel nem ért egyet az olvasó.

Minden könyv esetén a leginkább meggyőző ajánlót nyomtatásban is közölik, a szerző pedig tiszteletdíjként megkapja a listán szereplő könyvek egyikét. A pályázaton részt vehet minden 12 és 15 év közötti fiatal, aki a megadott határidőig beküldi legkevesebb 1700, legtöbb 3000 leütés terjedelmű ajánlóját. Cimbi az ajánlók kreatív nyelvezetét és a bátor véleménynyilvánítást értékeli. A következő beküldési határidő: március 5. (minden hónap első hétfője).

A felmerülő kérdéseket a Cimbora – Kíváncsi diákok lapja Facebook-oldalán, a recenziót pedig e-mailben a jakab.hanga@gmail.com címre várják. A pályázat kiírását a Cimbora – Kíváncsi diákok lapja együttműködésben valósítja meg a Láthatatlan Kollégium szakkollégium kortárs ifjúsági irodalomműhelyével (a Babeș–Bolyai Tudományegyetem Bölcsészettudományi Karán), a választható könyveket pedig a Móra Könyvkiadó biztosítja, hogy azok tiszteletdíjként eljussanak a legjobb recenziók szerzőihez.

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.