Felhívás!

Teleki Pál földrajzverseny

Teleki Pál földrajzverseny Cseperedő

A kovásznai Kőrösi Csoma Sándor Líceum volt a házigazdája a XXVI. Teleki Pál Kárpát-medencei Földrajz–Földtan Verseny megyei fordulójának. A hetedik és nyolcadik osztályos diákok számára szervezett vetélkedő első és második helyezettjei jutottak tovább az országos döntőre, melyet március 17-én, Marosvásárhelyen, a Bolyai Farkas Elméleti Líceumban rendeznek meg.

Háromszéken 16 hetedik osztályos és 17 végzős gimnazista vett részt a megmérettetésen. A hetedikes évfolyamon Baló Bulcsú, a nagybaconi Konsza Samu Általános Iskola diákja bizonyult a legjobbnak, második Szőcs Antal, a bardoci Benkő József-iskolából, míg harmadik helyen Beke Anikó, a kézdivásárhelyi Molnár Józsiás-iskola tanulója végzett.

Dicséretben részesültek: Bokor Beáta Mária a megyeszékhelyi Mikes Kelemen Líceumból és Szotyori Dorka, a céhes városbeli Molnár Józsiásból. A nyolcadikosoknál első helyezett Antal Teofil, második Harai Tamás (mindketten a zabolai 1. Számú Általános Iskolába járnak), míg harmadik Bodor Bálint, a kovásznai Kőrösi Csoma Sándor Líceum tanulója lett. Dicséretesek Ilyés Norbert-István a Székely Mikó Kollégiumból, és Kovács Anna-Andrea Zaboláról. A Magyar Természettudományi Társulat által kiírt verseny erdélyi szervezője és lebonyolítója a Romániai Magyar Pedagógusok Szövetsége.(nk)

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.