Felhívás!

Húsvétra hangolódtak

Húsvétra hangolódtak Cseperedő

Több száz tojást írtak meg a megyeszékhelyi és vidéki kisdiákok öt nap alatt a sepsiszentgyörgyi Tanulók Házában. A tevékenység nyitó napján a Mikes Kelemen Líceum és Református Kollégium kisdiákjai ismerkedtek a hagyományos tojásírás technikáival.

Kerekes Jenő, a Tanulók Háza igazgatója locsolóverssel köszöntötte a diákokat, Marosi Tünde, a belvárosi református egyház segédlelkésze éneket tanított nekik, Marosi Árpád lelkész pedig játékos módon vezette rá a gyerekeket Jézus kereszthalálának és feltámadásának jelentőségére, és közösen fogalmazták meg húsvét üzenetét.

Hétfőtől csütörtökig a bejelentkezett osztályokat fogadták. A kellékeket: kesicét, viaszt, festéket a házigazdák biztosították. Ma (pénteken) az evangélikus egyház Bartimeus Játszóház gyerekei és az Írisz Ház fogyatékkal élő fiataljai számára szervezik a foglalkozást.

– Az első húsvéti foglalkozást 2007-ben szerveztük, azóta minden évben több száz gyereknek biztosítunk lehetőséget a tojásírásra. A foglalkozást a hagyományápolás jegyében szervezzük. Próbálunk ráhangolódni az ünnepre, énekelünk, beszélgetünk az ünnepkörhöz kapcsolódó szokásokról. Nem titkolt célunk az is, hogy egy-egy ilyen nagyobb, több száz gyereket megmozgató tevékenységgel felkeltsük a diákok érdeklődését intézményünk iránt, hogy majd a köri tevékenységekbe is bekapcsolódjanak – magyarázta az igazgató.

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.