Díjazott matekosaink

Díjazott matekosaink Cseperedő

Április 12-14. között szervezték meg a Zrínyi Ilona Matematikaverseny Kárpát-medencei döntőjét Szombathelyen. A rangos megmérettetésen három mikós diákot díjaztak.

A színvonalas vetélkedőre továbbjutó 12 háromszéki diákból nyolcan utaztak el Szombathelyre. A versenyszabályzat szerint az általános iskolai kategóriában évfolyamonként az első 20, a középiskolásoknál korcsoportonként az első 10 helyezett versenyzőt díjazták. A hetedikes Miklós Janka a 3. helyen végzett, a tizenegyedik osztályos Miklós Csenge a 6., míg a harmadikos kisdiák Ercse Ferenc a 8. helyen zárta a versenyt.

Elismerést érdemelnek azok a diákok is, akik nem hoztak díjat, de  tisztességgel helyt álltak: Kovács Álmos a Székely Mikó Kollégium kilencedikes tanulója, Bereczki Anna és Bereczki Balázs a Mikes Kelemen Líceum végzős gimnazistája, illetve hatodikos tanulója, Kozma Rákhel, a  Váradi József Általános Iskola másodikos kisdiákja és Kotró Magor, a Nagy Mózes Líceum ötödikese.

– Ez volt a 30. Zrínyi Ilona Matematikaverseny, így a versenynap estéjén tortával kedveskedtek a szervezők, és a szabadidő hasznos eltöltéséről is gondoskodtak, tudtuk meg Varga Csillától, a matematikaverseny megyei szervezőjétől.

Gratulálunk a diákoknak és a felkészítő tanároknak!

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.

Hozzászólások