Felhívás!

Hatszázan kalandoztak a könyvek világában

Hatszázan kalandoztak a könyvek világában Cseperedő

Hatszáz háromszéki diák kapcsolódott be a Bod Péter Megyei Könyvtár által két korcsoportban (5-6. és 7-8. osztály) meghirdetett Könyvkaland vetélkedőbe. Szeptember és október folyamán a benevezett csapatok három levelezős fordulót teljesítettek, pontszámuk alapján az első hat csapat jutott a döntőbe, melyet december 3-án tartottak meg.

Az olvasójátékra összesen 200, zömmel (158) magyar diákok alkotta csapat nevezett be. Az első három forduló során a versenyzőknek nem kellett mást tenniük, mint elolvasni az interneten közzétett szövegeket, megoldani a feladatokat, és beküldeni. A döntőben hat-hat csapat mérte össze tudását. Az 5-8. osztályosok Tasnádi István: A kőmajmok háza című könyvből kaptak kérdéseket, kreatív feladatokat míg a 7-8. osztályosok Stefanie Höfler: Velem nem lehet járni ifjúsági regényt kellett behatóan ismerjék. Az elért pontszámok alapján a Váradi József Általános iskola Olvasólámpa csapata lett a győztes, melynek tagiai: Szilvási Dorottya, Blága Zalán Aba és Jancsó Bálint hatodikos diákok.

– Nagyon érdekes verseny volt, tetszettek a kreatív feladatok és nagyon örvendek, hogy sikerült megszerezni az első helyet – mondta Szilvási Dorottya a győztes csapat tagja.

– Nagy lelkesedéssel készültek a gyerekek a versenyre, becsületesen dolgoztak, nagy odafigyeléssel olvasták el a művet, a hétvégén is találkoztunk és átbeszéltük a történetet, ez látszott is, mert az aprólékos kérdéseknél is emlékeztek mindenre. Büszke vagyok rájuk s alig várom már a jutalomkirándulást. Jó ötletnek tartom az olvasójátékot, ötletesek voltak a feladatok, nagyon jól érezték magukat a diákok – mondta el Incze Melinda az Olvasólámpa csapat felkészítő tanára.

A nagyobbaknál a Nicolae Colan Általános Iskola hetedik és nyolcadik osztályos tanulókból álló Pál utcai lányok csapata – Bicsok Anett, Fugaru Szőcs Blanka és Nagy Anita Szabrina – vitte el a pálmát. Az értékes könyvajándék mellett a győztesek jutalma egy kirándulás.

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.