Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Hajnal akar lenni

Hajnal akar lenni Cseperedő

A Magyar Kórusok, Zenekarok és Népzenei Együttesek Szövetsége (KÓTA) és a Kallós Zoltán Alapítvány közös szervezésében október 29-én került sor a 28. Hajnal akar lenni… Kárpát-medencei népdaléneklési verseny csoportoknak kiírt döntőjére Válaszúton. A versenyen közel 150 fő vett részt, köztük kézdivásárhelyiek is.

A rendezvényre Pusztinából, Székelyudvarhelyről, Csíkszeredából, Kézdivásárhelyről, Turáról, Megyaszóról, Gyúróról, Madéfalváról, Diószegről, Csíkfaluból érkeztek a csapatok, amelyek két korosztályban versenyeztek: gyerekek és szépkorúak.

A produkciókat Birinyi József, a KÓTA társelnöke, a Hungarikum Szövetség elnöke, népzenész, hangszerkészítő, Györfi Erzsébet, népdaltanár, népzenész, pedagógus és Vajas Evelin népdalénekes, népzenetanár értékelte.

A csoportok egy előválogatás után kerültek be a döntőbe. Az előválogatóra egy dalcsokor videófelvételét kellett elküldeni a szakmai zsűrinek, a döntőre pedig egy újabb dalcsokorral kellett készülni.

Kézdivásárhelyről a Búzavirág hattagú népdalcsoport kapott meghívást a döntőre: Borcsa Abigél Anna, Hodor Hanna, Kelemen Hanna Dorka, Mihály Anett – III. osztályos, illetve Pap Anna és Székely Gréta – IV. osztályos lányok, mindannyian a kézdivásárhelyi Petőfi Sándor Általános Iskola tanulói. A csoport tagjai előkészítő osztályos koruk óta tanulnak, gyakorolnak népdalkörön, népdaltáborokban, részt vesznek népdaltalálkozókon, szólistaként is jelen vannak népdalversenyeken, jelenleg a kézdivásárhelyi Petőfi Sándor Általános Iskolában működő Búzavirág Énekiskola tagjai.

Az előválogatásra küldött produkciójukra, melyre szentléleki népdalcsokorral neveztek be, kiváló minősítést kaptak, mely a döntőbe jutást is jelentette. A döntőn kászoni népdalcsokrot mutattak be, amellyel KÓTA Arany minősítést és Hajnal akar lenni II. helyezést értek el.

Szeretettel gratulálunk a kitartó munkáért, a bátor kiállásért, a lelkes hozzáállésért és a szép éneklésért! Öröm számunkra és elégtétel, hogy olyan gyerekekkel, fiatalokkal foglalkozhatunk, akik szívügyüknek tekintik a népdaléneklést.

Füleki Katalin, Gábor Judit felkészítő tanítók

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük