Felhívás!

Ha törik, ha szakad – Bak

Igazán kedves, jó modorú, törvénytisztelő és szabálybetartó lélekkel állunk szemben, de egy adott ponton tud bizalmatlan, pesszimista és cinikus is lenni, persze ha kihozod a sodrából. Mégis minden körülmények közt kitart a rutinosságok mellett, mert attól nyugszik meg a kis érzékeny, aggodalommal teli lelke.

Ha a családról van szó, az szent, de a családtagjaitól elvárja, hogy mindig és mindenben ő legyen a vezető, még akkor is, amikor más kívülálló ember ezt nem úgy ítéli meg. Ő hisz abban, hogy a főnök a pad alatt is főnök, ezért felnőttként vigyáz a munkahelyi dolgok időpontra való elvégzésére, de álcázni is tudja magát, ha a körülmények úgy adják. Szeret nagyokat mondani, és meg is van rá a tehetsége, hogy hiteles is legyen mindenki előtt. Hajlamos az önfitogtatásra, szereplésre, fennhéjázásra, de képes mindent úgy felszínre hozni, hogy az ő kis előadása pozitív irányba vigye ezeket a lélekszorongató megnyilvánulásokat. Egyszerűségével tűnik ki a tömegből, és végtelen türelme viszi el a célig. Szeret fontos lenni és szereti az egyedi gondolkodásmódot, a különc életstílust, viszont a legjobban mégis az egyszerűségében tud kiteljesedni, mert ez az ő ismérve. Egy Bak csillagjegy-szülöttet nem tudsz kibeszélni, nem tudsz fölényeddel elnyomni, de ha okos vagy és megteszed az ő szabályai szerint amit kér, akkor egy örök barátra teszel szert. 

A végletek embere, mert szereti a drámát, kerüli a lapos dolgokat, unalmasnak tartja a langyos embereket, és egyáltalán nem érez bűntudatot, csak pillanatnyi megbánást. Mégis ez a karakán jellem a maga egyszerűségében veszik el, mert mindezek által, ha törik, ha szakad, csakis az tudhatja, aki igazán ismeri, hiszen sokan csak a felszínt látják, a mélységeit csak a szerettei kapják meg. Hihetetlen, de a Bak szülött egy álomgyerek, aki szófogató, tiszteletmegadó és bájos modorú, persze addig, amíg a határai engedik, azon túl szinte egy időzített bomba, aki mindig akkor robban, mikor nem is számítanak rá. Mégis, ha törik, ha szakad, tudja, hogy a világrend szabályait be kell tartania, az elöljárókat pedig tisztelnie kell, ha akarja, ha nem, mert ennek értelmében éli az életét.

Csákány Zsuzsanna

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.